SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Forskare: Lathet kan vara ett tecken på hög intelligens

21 feb, 2017 
AvMikaela Råberg
Lathet kan vara tecken på hög intelligens
Att vara lat är inte bara en nackdel. Nya studier visar att lathet kan vara ett tecken på högt IQ.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är du en person som inte verkar kunna få tummen ur och ta tag i saker? Att vara lat uppfattas vanligtvis som en svaghet, men nu har forskare funnit ett samband mellan lathet och hög intelligens.

En studie utförd av Florida Gulf Coast University kopplade ihop fysisk inaktivitet med intelligens och en högre tankeverksamhet, enligt The Telegraph.

Har aktiva hjärnor

Forskarna fann att när lata människor blir uttråkade blev tankeverksamheten hög, och även om det inte ser ut som att de gör någonting är deras hjärnor högst aktiva.

Människor som däremot är fysiskt aktiva ser till att sysselsätta sig när de blir uttråkade, vilket gör att de undviker avancerade tankegångar.

Men se inte den här studien som en bra ursäkt att vara en soffpotatis. Det finns nämligen många studier som visar att motion och aktivitet inte bara är bra för kroppen, utan även för våra hjärnor.

Källa: Medical daily Foto: Kinga Cichewicz/Unsplash

Läs mer:

3 lata sätt att boosta din förbränning

Överläkaren: Därför ska kvinnor lata sig mer

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons