Läs Mia Skäringers vackra text om kärleken till barnen

Mia Skäringer är på semester i Thailand och skickade under måndagen en hälsning via sin Facebookprofil.

Vi är vana att läsa texter från Skäringer som belyser livets hårda prövningar och baksidor, men denna gång är det en helt annan ton. I stället skriver hon om hur hon trots alla motgångar och tuffa perioder, just nu, känner absolut lycka.

”I en vit minibuss med dålig aircon. Skumpandes på mainroad i Bangyang. Kerubens svettiga guldlockar i mitt knä. Vuxna befriade från hemmaroller. Tonåringar utan wi-fi. Alla samlade under samma förutsättningar,” skriver hon.

Mia Skäringer har totalt tre barn. Alfred och Heli från tidigare äktenskap och Leelo tillsammans med sin nuvarande make Gabriel Lázár. Det är dock inte ofta hon delar bilder på några familjemedlemmar, men i december, i samband med uppmärksamheten kring Åhlens luciakampanj, lade hon upp en bild på sin dotter Heli.

mia skaringer dotter

”Jag älskar att leva det här livet trots alla stunder av oro och smärta. Instängda dagar med bara dammiga springor av andras ljus och rörelser. Trots alla ömmande ärr och tårar som runnit och blivit till fåror i mitt ansikte. Hårt prövade människa. Du. Också jag,” fortsätter hon dagens text, som centreras kring dottern.

”En ängels vingslag över mitt huvud. Kerubens hand i min. En liten människas sovande andetag i en vit minibuss med dålig aircon. Tacksamheten som inte kan rymmas i revbenens rum.”

Andra fantastiska saker med Mia Skäringer:

Mia Skäringers film om julklappshetsen hyllas av tusentals

Mia Skäringers brutal-ärliga facebookinlägg hyllas av tusentals

Utvald läsning