FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Lärarens lista får nätet att jubla: "Det är hemma man lär barnen"

19 jan, 2017 
AvNanna von Knorring
”Det är också hemma man lär dem att vara hederliga, inte ljuga, komma i tid, vara flitiga, vara solidariska och att respektera sina vänner, de som är äldre och alla lärare."
Annons

En portugisisk skolaffisch har fått spridning i Sverige tack vare sitt kloka budskap. Det var den pensionerade läraren Paulo Gandra som översatte lappen till svenska efter att han sett den på en skola i Portugal.

Lappen uppmanar föräldrarna att lära sina barn att uppföra sig och Paulo Gandras inlägg har i skrivande stund delats över 33 000 gånger – och internet jublar.

Läs också: Psykologen: Barn behöver färre aktiviteter och mer fritid!

På affischen listas fem punkter som alla uppmanar föräldrar att ta ansvar för sina barns uppfostran och inte förvänta sig att skolan tar hand om den biten.

– Det är inte skolan som ska uppfostra barnen, även om skolan ska komplettera uppfostran barnen får hemifrån, säger Paulo Gandra om lappens budskap till Svenska Dagbladet.

Paulo Gandra berättar för Svenska Dagbladet att han anser att både Portugal och Sverige har stora problem med skolan. Han tror att det stora intresset för hans inlägg bottnar i att flera känner sig missnöjda med skolan i Sverige.

Läs affischens fem punkter nedan:

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1286264238085940&set=a.159155304130178.33071.100001071295574&type=3&theater”]

 

När ska barn sova? Forskarna har svaret

nar-ska-barn-sova

Läs också: När ska barn sova? Forskarna har svaret

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons