Kronprinsessan om svåra sjukdomen: "Jag fick professionell hjälp"

Kronprinsessans 40-årsdag närmar sig och Victoria ger nu sin första intervju av flera inför den stora dagen. Just denna intervjun visas under torsdagen på TV4 i en dokumentär där vi bland annat får höra om den tuffa tiden då Victoria drabbades av ätstörningar.

Det var efter myndighetsdagen som Victoria började känna ett större ansvar när det kom till att stötta föräldrarna i deras arbete, berättar hon i dokumentären. Kraven hon ställde på sig själv blev allt högre och hon bevakades hårdare.

När sjukdomen blivit allt för allvarlig åkte hon till USA för att få andrum.

Läs också: Hur kommer jag tillbaka från min ätstörning?

– I USA fick jag professionell hjälp, vilket var jätteviktigt för mig. Just att lära mig sätta ord på känslor och därmed kunna sätta gränser och inte pusha mig för mycket, vilket jag hade lätt för. Jag ville hela tiden så mycket mer än vad jag förmådde prestera eller förmådde vara, berättar kronprinsessan nu.

Resan hjälpte, även om en sjukdom som ätstörningar är något som sitter kvar. Och fortfarande har hon höga krav på sig själv. Ett personlighetsdrag som Victoria kommenterar i dokumentären.

– Baksidan är att man aldrig blir helt nöjd. Men helt negativt är det ju inte för det gäller ju också att vilja utvecklas och göra mitt yttersta. Och det är det som driver mig för att kunna hjälpa Sverige, säger hon.

Se hela den första delen av dokumentären om Victoria på torsdag den 25 maj klockan 20.00 i TV4. 

 

Prins Daniel om familjelivet med kronprinsessan

Läs också: Prins Daniel om familjelivet med kronprinsessan

 

 

Utvald läsning