Kiropraktorn: De här plaggen är rena tortyren för din rygg

Dina jeans kan ge dig ryggont.

Vill man vara fin får man lida pin – en floskel som många av oss lever efter, inte minst kvinnor. Och nu kommer ännu ett bakslag: Dina tajta jeans kan göra att du får ont i ryggen!

Det är British Chiropractic Association som ligger bakom en studie som hade syftet att leta fram de fem sämsta klädesplaggen för ryggen. Här trodde både forskarna och vi att högklackade skor skulle toppa listan men istället var det just de tajta byxorna – så kallade ”skinny jeans” – i hop med oversized (stora) handväskor, tröjor med luvor och skor utan häl som visade sig vara de värsta bovarna för ryggen.

Enligt en av kiropraktorerna på BCA, Tim Hutchful, beror det på att jeansen hindrar våra naturliga rörelsemönster – framförallt kring höfter och knän, vilket påverkar vår hållning. Och just hållningen har stor påverkan på ryggens muskulatur och dålig hållning kan ge ryggsmärta över tid. Särskilt blir detta ett problem om du har tajta jeans varje dag.

Han rekommenderar istället att man försöker variera sin outfit – testa ett par vida byxor eller en kjol istället för de smala jeansen. Tur för oss att det är supertrendigt med vida byxor just nu!

Källa: Huffington Post

Foto: Thinkstock

Ont i ryggen? Här är de okända orsakerna

Med rätt hjälp kan du slippa ryggvärken.

Läs också: Ont i ryggen? Här är de okända orsakerna

Utvald läsning