Kenza om barnnamnet: ”Funkar i Sverige och internationellt”

Kenzas babynamn ska spegla barnets nationaliteter.

Tidigare i år avslöjade influencern och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 27, att hon och maken Aleksandar Subosic, 33, väntar sitt första barn. Samtidigt valde hon att berätta om parets långa kamp för att bli föräldrar. Både fans och vänner har efteråt hyllat henne och många har funnit ett stort stöd i sin egen gravidkamp.

Sedan dess har 27-åringens fans följt hennes uppdateringar på bloggen och Youtube slaviskt. Den allra första videon där hon pratar ingående om gravidkampen har i skrivande stund över en miljon visningar. Hennes video med titeln Gravid vecka 5-17 fick en kvarts miljon visningar på endast ett dygn.

När Kenza i den videon bestämde sig för att kolla vilket kön barnet har följde många henne med spänning. Men de blev besvikna. Med en nål i handen räknade hon ner från tio innan hon slutligen stack hål på en ballong där färgen på konfettin skulle avslöja könet.  Dock lade bloggerskan på ett svartvitt filter som gjorde att följarna inte kunde se färgen på konfettin.

”Ett internationellt namn”

Ännu har hon inte avslöjat könet, men i podcasten Kenza & Dani – när livet händer berättar hon nu om namnvalet.

– Så som tankarna har gått hos oss har det varit att vi vill antingen ha ett internationellt namn, som funkar både i Sverige och internationellt. Inte ett svenskt namn. Eller så vill vi ha ett serbiskt namn som passar med barnets serbiska efternamn, säger Kenza.

De har inget bestämt namn ännu utan funderar fortfarande. Hon är medveten om att utfall att de bestämmer sig för ett namn kan det ändras så fort de får se bebisen. Det den blivande mamman dock är säker på är att hon vill att namnet ska spegla barnets nationaliteter, vilket är både svenskt, marockanskt och serbiskt.

– Jag vill ha arabiskt mellannamn på bebisen. För även om barnet bara kommer bli kvarts marockan, halvserb och kvarts svensk så vill jag ändå få in något av mitt ursprung också, säger Kenza Zouiten.