Kenza hyllas för den ärliga mammabilden

Under Årets Mama-gala var det många ammande mammor på plats, och influencerkollegerna Kenza Zoutien Subosic och Ines Kokic var inga undantag. Bara för att man drar på sig festblåsan slutar man nämligen inte vara en ammande mamma.

Ett problem som brukar dyka upp i sådana situationer är att brösten växer, ömmar och läcker om inte bebisen får äta regelbundet. Räddningen heter bröstpump och Kenza och Ines la ut en bild på Instagram där de står och trängs inne på toaletten med varsin bröstpump och pumpar ut mjölk.

Hyllningarna av inlägget på Instagram

Inlägget har mötts av idel kärlek i kommentarsfältet. Det har fått tusentals kommentarer från andra mammor som skrattar igenkännande åt situationen:

”Story of my life”.

”OMG dagarna med bröstpumpen! Jag tror att jag pumpade på varenda toalett i stan (och några städskrubbar också)”.

De får också rena hyllningar för att de inte gömmer undan bröstpumpning och andra lite mer obekväma delarna i rollen som mamma till ett litet barn:

”Jag blir så glad av att hitta sådant här innehåll hos inflytelserika personer som du! Amning och allt som hör till grunderna i att vara mamma borde normaliseras. Förhoppningsvis kommer det positiva förändringar i hur samhället ser på saken”.

”Strålande! Jag älskar hur normalt du får det att verka när så många människor gömmer det för att de tror att de måste göra det”.

Kenza röt ifrån mot gravidkommentarer

Det är inte första gången som Kenza har lagt upp bilder där hon försvarar sin roll som mamma. Bara några dagar före pumpbilden la hon upp en bild på sig själv i bikini som möttes med frågor om hon var gravid igen. Kenza var inte sen att ryta ifrån mot kommentarerna:

”Nej. Jag ser inte gravid ut på den här bilden. Inte alls. Jag ser ut som någon som har fött barn under sommaren. Så nej. Jag kommer inte att gömma min kropp bara för att vissa personer inte kan tänka ett steg längre”.

Foto: Karin Törnblom/TT

Läs mer:

Kenza ryter ifrån efter kommentarer på bikinibilden

Kenza om vaccinkritiken: ”Jätteupprörd”

Kenza själv om kroppen efter förlossningen