FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Karin Adelsköld utmattad: "Jag är den deprimerade komikern"

28 sep, 2016 
Karin Adelsköld är utbränd
"Det är sån chock för mig att jag har gått in i väggen. Blivit utbränd. Den deprimerade komikern. Inspirationsföreläsaren som tappade livsgnistan." skriver Karin Adelsköld. Nu strömmar hälsningarna in och komikern hyllas för sitt ärliga inlägg.
Annons

Komikern och SVT-profilen Karin Adelsköld har drabbats av utmattningssyndrom, det berättar hon själv i ett öppenhjärtigt inlägg på sin Facebook-sida.

I mitten av september blev Adelsköld sjuk, något som uppmärksammades i media eftersom hon fick ställa in en del planerade uppdrag. Fansen var inte sena att skicka krya på dig-hälsningar, både Karins Facebook och Instagram fylldes snabbt av önskningar om förbättring.

”Jag har behövt boka av flera stora viktiga uppdrag kommande dagar och är smärtsamt medveten om vilka situationer jag försatt kunder i nu. Beklagar verkligen detta. Men så finns det inte så mycket att göra när man blir sjuk”, skrev hon då i sitt inlägg.

Tiden efter sjukhusvistelsen försökte Karin ta det lugnt och sätta sin egen hälsa först, något hon berättar om i sitt inlägg:

”Såklart trodde jag att jag kunde vara en duktig patient och bli frisk snabbt på 2 veckor. Lite sömn och motion. Lite yoga och grönsaker.”

Annons

Men det räckte inte, hon beskriver det att både kroppen och hjärnan har markerat att det krävs ett tydligt stopp:

”Hjärnan har sagt stopp. Helt slutat fungera. Det är dags att vila. Av alla människor jag känner trodde jag att jag var den som var bäst på att hitta balans och ta hand om mig. Därför är det sån chock för mig att jag har gått in i väggen. Blivit utbränd. Den deprimerade komikern. Inspirationsföreläsaren som tappade livsgnistan. Tillbaka på ruta 1 just nu. Visst kommer det bli bra?”

Raden av hälsningar växer för varje minut.

”Duktighetssyndromet” slår hårt och skoningslöst.”, skriver någon och många uppmanar till vila och försiktighet.

Läs Karin Adelskölds inlägg i sin helhet här!

På väg att bli utbränd? 3 tips som minskar stressen

stressad-tips-2

Känner du dig stressad? Stressforskaren Dan Hasson listar några råd för att du ska undvika att bli utbränd.

Läs mer här!

Annons