Kändisarna erbjöds vaccin mot corona – får gå före i kön

Fredrik Wilkinsson och Filip Hammar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Kanal 5-programledaren Fredrik Wikingsson hade kunnat vaccinera sig mot corona redan i helgen, och på så sätt gå före den satta prioritetsordningen.

Det berättar han i torsdagens avsnitt av Filip och Fredriks podcast, där han avslöjar att han fått höra att ett gäng kändisar skulle vaccineras i förtid, för att visa allmänheten att vaccinet inte är något att vara rädd för.

– En gemensam vän till mig och dig, jag ska sannerligen inte hänga ut den här personen vid namn, ringer mig och säger till mig att ”vet du vad på söndag händer det en liten grej här. Det är ett gäng kända människor som ska filmas när de vaccineras för att visa folk att det här inte är farligt”. Så säger jag ”jaha okej. Var det inte det kungen precis gjorde och fick supermycket skit för det?”, berättar Fredrik Wikingsson i podcasten.

Kändisarna ska ha vaccinerats på söndagen

De 3 coronavaccinen i Sverige – så skiljer de sig åt

När kungen vaccinerades mot corona var det många som reagerade på att han gick före i kön, trots att han är både statschef och 74 år gammal. Att en rad svenska kändisar då skulle ha erbjudits för att spela in när de blir vaccinerade framstår därför som fascinerande för både Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

– Det kan vara så att det alltså i söndags i Stockholm har samlats ett gäng kändisar som blir vaccinerade och kanske filmar de då detta för att ifall de kommer ut att de blivit vaccinerade så ska de kunna skylla på att det bara är en instruktionsfilm för att visa vanlisar att det inte är farligt. Eller så filmar dem det för att de på riktigt tror att det här kommer bli en bra grej, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

Nya rekommendationer i Stockholm: Bär munskydd även inomhus

Fredrik Wikingsson säger att han inte vet vilka kändisar det gällde, och att han heller aldrig fick frågan rakt ut om han ville vara med, för att han snabbt reagerade negativt när ämnet kom på tal.

– Alltså jag reagerade så starkt och sa bara att ”det här går inte.” Så det rann snabbt ut i sanden och personen vill inte prata om det mer.

Redaktionens tips

Nya tidsplanen: Då får du ta covid 19-vaccinet – region för region

Här är de ny faserna för coronavaccinet i Sverige – fler går före i kön

Läkaren varnar: Covid-19 kan utlösa sjukdomen POTS

Dela på: