HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Jill Johnson om skilsmässan: Kommer alltid vara en sorg

13 maj, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Jill Johnson är på en bra plats i livet. Tack vare terapi har hon sorterat ut livspusslet, berättar hon i en ny intervju.
Annons

Jill Johnsons karriär tog fart när hon vann Melodifestivalen 1998. Sedan dess har hon släppt över 20 album och programlett sitt populära tv-program ”Jills veranda” under fyra säsonger.

Idag bor Jill med sina döttrar Havanna och Bonnie Lee varannan vecka och är särbo med kärleken Mattias Elg. Skilsmässan från barnens pappa Håkan Werner 2017 fick stor medial uppmärksamhet och tog hårt på Jill. Paret hade varit tillsammans i 20 år.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Jill om det nya varannan vecka-livet.

– Jag mår bra. Men även om jag inte sitter här och är ledsen så kommer jag alltid att se tillbaka på det som något jag inte hade planerat och också som en sorg i livet och som ur olika aspekter alltid kommer att vara en sorg. Livet går in i nya skeenden och det kommer studenter och kanske barnbarn och giftermål där det alltid kommer att kännas annorlunda mot om vi hade varit gifta fortfarande, säger hon i intervjun.

Annons

Ville vara till lags

Jills nya familjekonstellation innebär att flera familjer ska få de praktiska bitarna att gå i lås, och att samarbeta med sin exman tycker hon går bra. Jill blev själv tidigt bonusmamma till Håkans barn, redan vid 22 års ålder. Hon gick in hårt för att vinna förtroende.

– Kanske för att vara en del av en familj som redan fanns och också vara till lags, att inte inkräkta utan bidra med något. Det var jätteviktigt, men jag gick aldrig in för att vara en mamma och det hade jag nog ingen längtan efter när jag var 22 år. Men det är klart jag ville vara omtyckt och vara en del av deras konstellation.

Älskar terapi

Jill berättar att hon länge har gått i terapi. Under en period i livet kände hon sig som en väldigt ledsen person, men hon visste inte riktigt varför.

– Det är det bästa jag har gjort och jag går fortfarande i terapi. Jag älskar det och jag ser det som en enorm lyx att få utbilda mig om mig själv, det är en investering och jag önskar att alla som vill fick möjligheten att göra det. Jag sorterar upp pusselbitarna i färg, sen i motiv och nu ska jag lägga det pusslet och det kommer jag att få göra resten av mitt liv, säger hon.

Jill Johnson tillsammans med pojkvännen Mattias Elg på Polarpriset 2019.

Jill, som tidigare sagt att hon inte vill parata om sin pojkvän Mattias, får frågan om hon gillar träning och hälsa.

Annons

– Då får jag ta in min pojkvän i intervjun ändå. Jag träffade en man som är före detta elitidrottare, så på så sätt har jag med Mattias kommit ut på ett mer naturligt sätt. Däremot tycker jag fortfarande inte att det är roligt att träna. Därför är jag avundsjuk på sådana som min pojkvän som tycker det är så härligt. Men tack vare Mattias kommer jag ut regelbundet och han gör träningen rolig, avslutar hon.

Källa: Aftonbladet.se Foto: TT

LÄS MER: 

Linda Bengtzing om livskrisen: Går i terapi för att klara av situationen

Jessica Almenäs: ”Alla borde gå i terapi!”

Psykologen: Så tränar du hjärnan lyckligare

Annons