SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Jessica Wahlgren: Så har jag lagt om livet efter min PMDS

02 sep, 2020 
Jessica Wahlgren: Så har jag lagt om livet efter min PMDS
Jessica Wahlgren har i flera år lidit av PMDS. Nu berättar hon om sjukdomskampen, och hur hon lagt om sin vardag i hopp om ett bättre mående.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Det här är PMDSBrand logo
Det här är PMDS

Jessica Wahlgren, 45, var tidigare gift med skådespelaren Linus Wahlgren, 43, och trots att det var åtta år sedan hon skilde sig från Linus så är hon fortfarande en självklar del av Wahlgren-klanen. Vi ser henne ofta i sällskap av Linus syster Pernilla Wahlgren, 52, någon hon kom att bli väldigt nära vän med under åren med Linus.

På grund av den fina relationen med Pernilla dyker Jessica då och då upp i Wahlgrens värld på Kanal 5 och Dplay, något som uppskattats av tittarna.

Jessica Wahlgren om kampen med PMDS

Vi ser sällan Jessica Wahlgren utan ett stort leende på läpparna, men när hon i slutet av juli gästade Bathina Philipsons podcast berättade hon om den tuffa sjukdomen hon lever med – PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom.

Annons

– Det är som pms, men d:et står för depression. Så jag går ju ner i någon slags depression varje månad, sa Jessica då, och förklarade att halva hennes liv går åt till att ha en ångest som hon beskriver som riktigt illa.

– Det var så illa att jag kände att jag inte ville leva mer. Så kände jag. Fast jag visste att det här bara är hormonellt, att det inte är riktiga känslor. Och sen när jag väl fick min mens så var jag i lyckorus, fortsatte hon.

En period misstänkte hon att hon var bipolär, men tillslut fick hon den rätta diagnosen. I en ny intervju med Amelia berättar hon att hon inte tycker att hon fått någon vidare hjälp av sjukvården.

Så har Jessica lagt om sitt liv

Sedan ett par veckor tillbaka äter Jessica antidepressiv medicin och har beslutat sig för att testa det i ett halvår för att se hur det påverkar henne. Förutom att medicinera lägger Jessica Wahlgren idag stor fokus på sin hälsa. Hon tränar med en personlig tränare, och har lagt om sin kost.

Annons

– Jag har varit trött länge och jobbar på att få till bättre vanor när det gäller mat och träning för att bli piggare och starkare. Träningen gör stor skillnad, jag mår så mycket bättre. Jag kör mycket yoga – egentligen är jag väl ingen typisk yogatjej, men det får mig att må väldigt bra. Sedan är det ju svårt att veta vad som har störst effekt, eftersom jag har gjort flera hälsosatsningar samtidigt, säger hon till Amelia.

Sedan årsskiftet har Jessica skippat att äta kött, och hon har märkt att hennes nya mat- och träningsvanor gör henne gott.

– Jag började med att bli vegan efter att jag hade sett dokumentären The game changers, men det var jag bara i fyra dagar. Det var skittråkigt att vara vegan, så då blev jag vegetarian … och nu har jag börjat äta fisk.

Foto: TT

LÄS MER:

Allt du behöver veta om PMS och PMDS

Ida, 37, har PMDS – slutade vara kär i sambon över en natt

Jessica Wahlgren om sin okända sjukdom: ”Ville inte leva mer”

Annons