Jessica Almenäs om mammakritiken: "Tänker inte be om ursäkt"

Programledaren och medieprofilen Jessica Almenäs, 42, fick i somras sonen Sam med sin partner Patrik Fahlgren, 32.

När hon nu åker till Sydkorea för att sända från OS lämnar hon familjen hemma under tiden – något som hon snabbt fått kritik för på sociala medier.

Läs också: Jessica Almenäs om vaccinvägrarna: ”Så arg!” 

På sin Instagram publicerar hon en av kommentarerna som skickats till henne:

I kommentaren får Almenäs hör att hon är Sveriges sämsta morsa och att det är synd om hennes barn. Hon får också veta att hon skadar sin yngste son psykiskt genom att åka bort. Men Jessica tänker inte ta åt sig av kritiken:

Läs också: Jessica Almenäs: ”Lillebror har fått ett namn!”

”Jag har fått fanmail… Tänker på boken jag var med i, ”Dålig mamma eller superkvinna”, och hur viktig den faktiskt är. För jag gissar att ”Sara” inte har skickat ett sånt här mail till alla småbarnspappor som är här i Sydkorea och jobbar? I jämställdhetens namn liksom.” skriver Jessica Almenäs på Instagram.

Tv- och poddprofilen fortsätter med att berömma sonens pappa, Patrik, och förklara att han är fullkomligt kapabel att ta hand om sin son själv under några veckor.

Läs också: Jessica Almenäs: ”Jag blev anmäld till socialen”

”Tänker inte be om ursäkt för att jag har fått möjligheten att uppleva en mångårig dröm – att få jobba med ett OS. Kanske är det once in a lifetime. Och Sam har det bra, han har en alldeles underbar pappa i Patrik Fahlgren (ingen som var upprörd förresten när Sam var 3 månader och var med mig tre veckor på Kreta och inte träffade sin pappa..). Men såhär är det, 2018, att vara kvinna och vilja ha både karriär och familj. Sorgligt ändå.” skriver Jessica Almenäs.

Och hennes följare håller med – nu hyllas Almenäs för inlägget där hon står på sig och står upp för sina val.

”Bra att det finns personer som du som lyfter fram och går emot dessa urgamla tankesätt. Heja heja!”, skriver en följare.

Läs också: Jessica Almenäs om utbrändheten: ”Minnet är skadat”

”Tragiskt att dessa grottmänniskor inte förstår bättre… Lycka till!”, skriver en annan.

”Tycker det är så synd att man alltid hackar på mamman när hon gör karriär. Man är två om att skaffa barn och pappan är minst lika viktig som mamman. Man hjälps åt och ställer upp för varandra”, skriver en tredje och så fortsätter det i många, många fler kommentarer.

Foto: Instagram/@jessicaalmenas

 

Utvald läsning