SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Jessica Alba hyllas för sina ärliga amningsbilder

23 feb, 2018 
Nyblivna trebarnsmamman Jessica Alba rosas för att hon "normaliserar amning" genom att ofta lägga upp foton på sig själv där hon matar sin son i olika miljöer – såväl hemma som på kontoret och under shoppingrundan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Skådespelerskan och entreprenören Jessica Alba – som vid årsskiftet blev trebarnsmamma då hon födde sonen Hayes på nyårsafton – har flitigt dokumenterat sin mammaledighet på Instagram. Inte minst har hon visat den aktivitet som upptar större delen av tiden: Att mata bebisen.

Jessica, som är grundare till hälso- och skönhetsföretaget The Honest Company, har postat flera oglamorösa amningsbilder i sociala medier, bland annat när hon ammat sin son på kontoret efter att hon behövt åka in och jobba en halvdag.

Läs även: Sant och falskt om amning – experterna svarar

Hennes följare hyllar nu Jessica för de ärliga bilderna.

”Multitasking när den är som bäst…ammar och driver ett multimiljon-företag. Älskar det!!” skriver en följare.

”Jag älskar hur du öppet visar och pratar om amning. Det är tufft men det är så värdefullt och viktigt för dessa små människor”, skriver en annan.

Hennes senaste inlägg visar hur hon ammar i ett omklädningsrum på varuhuset Target. Hon passar då även på att poängtera hur trött hon är.

Target har en uttalad amningspolicy där de tillåter öppen amning vartsomhelst i varuhuset, men även erbjuder särskilda amningshörnor – och upplåter sina omklädningsrum om mammor vill amma mer ostört.

Artikeln publicerades först på Femina.

Annons