Jenny Alversjö tillbaka efter jul: “Känner mig stark”

Det var i slutet på oktober i år som programledaren Jenny Alversjö plötsligt fick fruktansvärt ont i huvudet och fick åka in akut till sjukhus. Hon hade drabbats av en stroke, blott 45 år gammal.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag… mitt i livet”. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Jenny Alversjö tillbaka på Nyhetsmorgon efter stroken

Nu, bara en och en halv månad senare, känner Jenny Alversjö sig så stark att hon planerar att komma tillbaka till jobbet på Nyhetsmorgon redan efter jul och nyår. Och hon säger att hon känner sig riktigt stark och längtar verkligen tillbaka till rutan. Hon skulle egentligen vilja börja jobba redan nu.

– Jag har aldrig vilat så här mycket i hela mitt liv. Jag får ju sovmorgon varje morgon nu, säger hon till Nöjesbladet.

Hon berättar för Nöjesbladet att hon inte ens behöver få någon rehabilitering efter sin stroke:

– Nej, jag behöver inte det. Jag mår så bra. Men sedan får jag känna efter när jag börjar jobba helt enkelt. Om man blir trött och så, det kan jag tänka mig. Men som det känns nu så är allt jättebra, men sedan får vi ta det som det blir. Jag ska leva precis som normalt och jag tränar också som jag brukar, säger hon till Nöjesbladet.

Nu väntar en skön jul- och nyårsledighet för Jenny Alversjö innan det är slut med sovmorgnarna och vi får se henne i morgonsoffan på Nyhetsmorgon igen.

Foto: TT

 

Läs mer: 

TV4-profilen Jenny Alversjö akut till sjukhus efter stroke

Jenny Alversjös nya glädjande besked efter stroken

 

Utvald läsning