FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

"Jag blödde efter kejsarsnittet - vågar vi skaffa fler barn?"

03 feb, 2014 
MåBra´s barnmorska svarar på varför en blödning kan inträffa efter kejsarsnitt.
"Efter mitt senaste kejsarsnitt drabbades jag av en stor och plötslig blödning. Vågar jag bli gravid igen?" undrar en läsare. MåBra´s barnmorska Maria Midstam svarar på varför en blödning kan inträffa, och hur den kan förhindras.
Annons

”Jag har tre barn födda med planerat kejsarsnitt. Jag och min man har en längtan efter ytterligare ett barn, men då min sista förlossning skrämde mig rejält känner jag i nuläget att jag inte vågar bli gravid igen. De första två förlossningarna var helt problemfria, men det sista snittet tog betydligt längre tid och ett par timmar efteråt drabbades jag av en mycket plötslig och kraftig blödning, tror jag hörde uttrycket atonisk efterblödning. 

Detta var väldigt traumatiskt, och jag känner att jag i efterhand inte kunnat få svar på mina frågor kring vad som egentligen gick snett. En barnmorska hade ju kontrollerat att min livmoder dragit ihop sig, men kan detta ändå hända en timme senare? Jag undrar nu vad dina erfarenheter kring denna typ av blödning är, och hur era rutiner kring detta ser ut. Det känns väldigt tråkigt att bortsäga sig ytterligare ett barn på grund av denna rädsla, speciellt eftersom jag inte vet hur pass befogad den är.”

Annons