ANNONSSAMARBETE MED NINTENDO

Inte hittat din träningsform än? Testa detta!

Advertisement

Har du ett brinnande intresse för innebandy, orientering eller handboll? Grattis! Då får du in regelbunden träning medan du gör det du gillar mest. De flesta av oss kämpar dock mot både tidsbrist och tristess när det gäller att få in rörelse i vardagen. Har du testat allt men ändå inte hittat en rolig träningsform? Längtar du efter att försvinna in i en annan värld och få träningen gjord medan du tänker på annat? Då kanske Nintendos utmanande äventyrsspel är något för dig.

Försvinn in i ett fängslande äventyr med svettiga utmaningar och få träningen avklarad medan du spelar.

Försvinn in i en annan värld

Löpning, spinning, yoga och styrketräning – för alla oss som tycker att det är svårt att komma in i det där meditativa träningstillståndet där världen runt omkring försvinner är det lätt att bli uttråkad av enformiga och repetitiva träningspass. Tänk om man istället kunde få försvinna in i en annan värld och samtidigt få alla fördelar som fysisk aktivitet ger. Nu är det möjligt. Nintendo har tagit fram Ring Fit Adventure, ett konsolspel där du ger dig in i ett fängslande äventyr med snygg grafik, spännande banor och svettiga utmaningar på vägen.

Tidseffektiv träning hemma

Ofta är det svårt att få tiden att räcka till. Jobb, familj och vänner prioriteras högst – gott så, men risken är att träning och fysisk aktivitet hamnar så långt ner på listan att det alltför sällan hinns med. Genom att träna hemma på dina egna villkor – långa eller korta pass – är det lättare att få in träningen i vardagen. Med Nintendo Switch kan du välja att följa de färdiga program som kommer med spelet eller sätta ihop dina egna. Programmen är utvecklade för att du ska träna både styrka och kondition och använda hela kroppen.

Sätt ihop egna träningsprogram

När du testat några gånger kanske du upptäcker att vissa övningar passar dig bättre, och att andra helt enkelt inte fyller dina syften. Då kan du enkelt sätta ihop egna program och anpassa innehåll, längd och intensitet efter dina unika behov. Välj mellan fler än 40 olika övningar och sätt ihop en samling skräddarsydda helkroppsprogram som är helt anpassade efter dig och syftet med träningen just den dagen.

Spelet hjälper dig att hålla koll på puls och kaloriförbrukning, och påminner när det är dags för en vattenpaus.

Håll koll på framstegen

Att känna uthålligheten öka, se hur kroppen blir starkare och humöret höjs är underbart. Med den inbyggda IR- och rörelsekameran mäter du pulsen efter varje pass. Spelet håller också koll på din uppskattade kaloriförbrukning. Inget är väl så motiverande som tydliga resultat.

Om Nintendo Switch och Ring Fit Adventure

Nintendo Switch är en hybridspelkonsol som kan användas både på tv:n och bärbart. Det är den perfekta konsolen för hela familjen och kan användas till allt från roliga och lärorika spel för de allra minsta till fartfyllda utmaningar med kompisar och älskade klassiker som Super Mario och Pokémon. Ring Fit Adventure är ett träningsspel som du upplever antingen som ett fängslande äventyr där du får försvinna in i en annan värld under passet, eller genom utvalda minispel och övningar. Du kan också sätta ihop egna träningsprogram. Läs mer och beställ här.

Se också: Så håller du energin uppe under december
0:44

Efter reklamen: Se också: Så håller du energin uppe under december

(0:44)

Slå på ljud

Utvald läsning