Inget mattegeni? Här är appen som hjälper ditt barn med matematiken

När barnen börjar skolan och kommer hem med första matteläxan är det lätt att känna sig duktig och hjälpsam. Du vet vad 5+7 är och multiplikationstabellen sitter än – kanske kommer du till och med ihåg hur ”liggande stolen” i division fungerade.

Men när barnet blivit tonåring och kommer upp på algebra- och svårare geometrinivå känns läxorna kanske svårare – även för dig som förälder. Det är lätt att som vuxen känna sig frustrerad och maktlös när man plötsligt inte kan hjälpa sitt barn med skolarbetet längre.

Känner du igen dig? Kanske är den här appen något för ditt barn: Albert, en digital privatlärare i matematik för barn mellan årskurs 6 upp till gymnasiet.

Läs också: Här är den värsta appen för din tonåring

När du laddar ner appen kan du se om just ditt barns mattebok finns inlagd, och gör den det kan appen alla uppgifter i boken och kan då hjälpa ditt barn steg för steg att lösa dem.

Appen innehåller även pedagogiska filmer, samt test och prov som är perfekta att öva på inför nationella proven. Albert kommer också att se vad barnet är bra på och vad som kan förbättras, och skickar förslag på övningar och lektioner som kan passa just ditt barn.

En begränsad version av appen går att få gratis med en verifieringskod från barnets skola, annars kostar en obegränsad version 99 kronor per månad. Appens finns för Iphone och Ipad.

Här kan du läsa mer, och få de första 7 dagarna gratis!

Foto: IBL

 

ReplyASAP – appen som får barnen att svara på sms

Läs också: ReplyASAP – appen som får barnen att svara på sms

Utvald läsning