Hon postade en ärlig bild på sin mammamage: ”Den här kroppen förtjänar att hyllas”

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

– Nej, det här är inte en före- och efterbild från en viktminskning. Men det är en berättelse om seger, inleder Laura Mazza sitt omtalade blogginlägg.

Härom veckan publicerade småbarnsmamman en ärlig bild på hur hon såg ut före sina två graviditeter bredvid en bild på hur hon ser ut idag.

– Bilden till vänster är min kropp före barn. Inga bristningar eller ärr, min navel var högt placerad och min mage var platt. Ju tydligare jag såg konturer, desto mer värdesatte jag mig själv, skriver hon.

Laura berättar att hon ständigt gick på diet och kämpade för att gå ner i vikt. Trots resultat och beröm av omgivningen när hon publicerade foton på sina framsteg blev hon aldrig riktigt nöjd.

– Bilden till höger är hur jag ser ut nu. Bristningar, en hängande navel, jag är fylligare och har inte lika tydliga konturer, men desto mer celluliter. Folk vill inte se den här bilden, plötsligt är det inte okej att publicera. Det här är inte en kropp som förtjänar att bli hyllad.

Med hjälp av sin utlämnande bild och öppenhjärtiga inlägg vill Laura ändra på samhällets syn på ideal och kvinnokroppar.

– Ärren, bristningarna och den sladdriga magen är ett resultat av att jag har fött barn. Jag har uppnått mer med den här kroppen än när jag var smal. Jag har ätit mer god mat, jag har levt mer och njutit mer. Jag har gjort liv. Det är den här kroppen som borde hyllas och avgudas, skriver hon och fortsätter:

– Oavsett vilken storlek du är förtjänar du att hyllas. Älska din kropp för du får bara en!

Läs också: Karin Adelsköld tröttnade på kroppshetsen – nu gör hennes bikinibild succé

Redaktionens tips
Dela på: