SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Helena Hysén om canceroperationen – efter tumören i halsen

23 nov, 2021 
helena-hysen-cancer-tumör-halsen-2021
För ett par veckor sedan kom Helena Hysén med beskedet om att hon drabbats av cancer. Nu har hon opererats och hon meddelar att tumören är borta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 vanligaste cancerformerna i SverigeBrand logo
5 vanligaste cancerformerna i Sverige

Nu har Helena Hysén precis gått och fyllt 60 år, men strax innan födelsedagen berättade hon att hon drabbats av cancer i sköldkörteln. För Aftonbladet förklarade hon hur det var att få beskedet.

– I tisdags ringde läkaren och frågade om jag var själv och om jag satt ned. Då förstod jag direkt. Han sa att jag har en tumör på sköldkörteln och den är elakartad, sa hon till tidningen och fortsatte:

– Allt blev nattsvart. Ska jag dö nu? Jag fick sådan fruktansvärd dödsångest, jag är inte ens 60. Jag är inte beredd på att dö.

Upptäcktes inte förens tredje läkarbesöket

I början av året kände den före detta fotbollsfrun Helena Hysén av något som tryckte i halsen, och hon blev plötsligt hes. Vilket gjorde henne orolig. Vidare i intervjun förklarade hon att hon levt med tumörer och cystor i halsen sedan det att hon var 27 år gammal och att hon har av vana att kolla upp dem då och då.

Annons

Helena Hysén berättar att hon gick till läkaren som förklarade att det inte var något att oroa sig för, och den elakartade tumören upptäcktes inte förens det tredje ihärdiga besöket.

Då fick Helena Hysén tid för operation, och information om att strålning och cellgifter inte behövdes i hennes fall. Men barnen Annie, Antonio och Alexander Hysén blev oroliga för mamma Helena.

– De blev rädda förstås. Jag tog med mig min dotter Annie till sjukhuset så hon skulle få höra allt och ställa frågor. Hon har sedan informerat de andra barnen Alex och Anton så de inte tror att jag undanhåller något.

Helena Hyséns ord om operationen

Nu har Helena Hysén opererats för tumören och för Hänt berättar hon mer om händelseförloppet samtidigt som hon gör klart att tumören nu är borta.

– Det var en elakartad tumör med metastaser i sig, men de var spot on. De tog bort hela den. När jag nu kom tillbaks igen så kunde de meddela att allting är borta. Men jag ska ju gå på kontroller nu en gång om året då, säger hon till Hänt och fortsätter:

Annons

– Men vilken tankeställare man får. Man värderar lite annorlunda efter det, kan jag säga.

Helena Hysén och Glenns relation idag

Helena Hysén och fotbollslegendaren Glenn Hysén, 62, var gifta åren 1987–2011 och skilde sig på grund av att han varit otrogen. Tillsammans har de barnen Annie Hysén, Antonio Hysén och Alexander Hysén.

Efter Glenn Hyséns vänsterprassel har relationen mellan ex-makarna varit väl omskriven i medierna genom åren, och relationen sinsemellan Helena och Glenn har varit aningen frostig. På senare tid har den dock mjuknat.

– Man ska kunna gå förbi varandra och hälsa. Jag kan faktiskt säga att jag stött på honom två, tre gånger. Då har jag till och med fått en kram! Det är faktiskt rätt skönt. Nu kan vi liksom säga hej till varandra och så där, sa Helena Hysén till Hänt Extra tidigare i år.

Helena Hyséns lycka över dotterns stöd

På sina sociala medier ger Helena Hysén också sin dotter Annie Hysén ett extra tack för stödet under sjukdomsperioden.

”Livet känns såååå bra nu!...”

”Annie tack för att du var med!”

Foto: TT/Instagram

Annons