Här är världens första förlossningsfilm i Virtual Reality – och den är svensk!

Se världens första förlossningsfilm i VR!

Att föda barn är bland det största man kan göra – och något man ofta känner stor oro inför, men som det är omöjligt att helt förbereda sig för, både för den blivande mamman och den blivande pappan. För hur många Mvc-föreläsningar man än är på och vänta barn-böcker man än läser är det svårt att verkligen sätta sig in hur det kommer att vara där i förlossningsrummet – om man hinner dit det vill säga…

Förra året tog influencern och youtube-stjärnan Margeaux Dietz öppna förlossningsfilm Sverige med storm (filmen har i dagsläget över en miljon visningar). Men med den här filmen i VR – den första i sitt slag – kan blivande föräldrar på ett nytt sätt få se en riktig, okonstlad förlossning på nära håll innan den egna. Bakom filmen som är framtagen på Örebro Universitetssjukhus står försäkringsbolaget Gjensidige och målet med filmen är att den ska användas som utbildningsmaterial på mödravårdscentraler i landet.

Läs också: Mammorna hyllas för de ärliga bilderna som visar tiden efter förlossning

– Digitaliseringen är idag ett faktum – utbildningen inför förlossningar behöver ligga i fas med utvecklingen och de möjligheter som detta innebär. Genom att filma en förlossning i VR förmedlas en äkthetskänsla som är svår att få fram i befintligt förlossningsförberedande material, säger Lina Winqvist, marknadschef på Gjensidige.

Läs mer om filmen och skicka efter ett eget gratis VR-headset här!

Kolla in filmen nedan – och missa för guds skull inte att sätta på ljudet! Bäst blir det såklart om du har ett VR-headset.

 Läs också: Här är fem svenska förlossningsfilmer du kan se på Youtube!

Utvald läsning