HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Här är kaffesorten som inte missfärgar dina tänder

24 apr, 2017 
AvIda Gustafsson
Vi svenskar älskar kaffe, men den älskade dryckens negativa bieffekt är att tänderna blir fläckiga och fula. Men två brittiska bröder har hittat lösningen på problemet – de har tagit fram ett helt färglöst kaffe!
Annons

Att gå en hel dag utan kaffe är för många otänkbart. Men ett evigt kaffedrickande sätter också sina permanenta spår, på tänderna (eller kläderna, om du skulle råka spilla…)

Läs även: Studie: Därför bör du äta choklad till kaffet

Men nu finns det en lösning på detta problem. Brittiska företaget CLRCFF har tagit fram ett färglöst kaffe, som är en färglös kall dryck och smakar som en vanlig iskaffe.

Bakom företaget står två koffeinister, som även är bröder, som under flera år ”kämpat med missfärgningar på tänderna”, enligt Evening Standard.

Eftersom det inte fanns något på marknaden som motsvarade deras krav skapade de en lösning själva. Efter flera månader av experimenterande tog bröderna fram en helt ny, superhemlig metod som behandlar kaffebönor som gör att den färdiga drycken blir färglös och mer skonsam mot tänderna.

Det låter som en strålande idé, men det tråkiga är att drycken, än så länge, bara finns att köpa i Storbritannien.

Läs mer från Femina: Blir du inte längre pigg av kaffe? Här är forskarnas förklaring!

 

Fortsätt fika! 6 anledningar att ta en kaffepaus

Läs också: Fortsätt fika! 6 anledningar att ta en kaffepaus

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons