SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Hanna Hedlund berättar om förlossningsskadorna: "Man kan återställas"

27 mar, 2017 
AvNanna von Knorring
"En dag ska vi prata förlossningsskador!", skrev Hanna Hedlund på Instagram. Nu lyfter hon det tabubelagda ämnet från sitt eget perspektiv i ett hyllat inlägg.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sångerskan Hanna Hedlund, 42, är gift med Martin Stenmarck och tillsammans har paret tre barn. I ett känslosamt inlägg på Instagram delar Hanna Hedlund nu med sig av sina tankar efter att hon fått behandling för sina förlossningsskador – nästan 14 år senare. Inför operationen lade hon upp en bild på sig själv med uppmaningen: ”En dag ska vi prata om förlossningsskador!”.

I ett inlägg publicerat efter operationen tackar hon personalen och skriver: ”Jag blir så ledsen över att höra så många berätta sin historia om att man inte blir lyssnad på, att man 2017 förväntas leva ett begränsat liv för att man fött barn, när hjälp finns att få.”

Läs också: Förlossningsbilder visar hur cool kvinnokroppen är

Hanna Hedlund fortsätter med att poängtera att det går att återställas och att man inte behöver acceptera ett begränsat liv efter att man fått barn. Hon påminner även sina följare om att det inte har att göra med hur duktig man själv är när det kommer till knipövningar.

Annons

”Jag tänker inte ha inkontinensproblem när jag är 60 eller framfall och jag vill kunna rida, jogga och hoppa studsmatta utan att kissa på mig det minsta. För det kunde jag innan barnen och man kan återställas. Det har inget att göra med att vi är duktiga flickor och gör våra knipövningar eller inte, det finns ju så många muskler”, skriver hon på Instagram.

Läs också: Kommer jag spricka igen vid en förlossning?

Hon avslutar inlägget med att uppmana andra kvinnor att våga stå på sig: ”You go girl! Vänta inte 14 år”

I kommentarsfältet stöttas och hyllas Hanna Hedlund av sina följare för att hon vågar ta upp det tabubelagda ämnet som så många kvinnor lider av. ”Du är grym kvinna! Tack för att du delar med dig, jag tror att ditt inlägg kan hjälpa så många”, skriver en följare.

En annan följare skriver: ”Krya på dig och tack för att du är öppen om ett problem som många lider i tysthet”, medan ytterligare en skriver: ” Vad skönt att du mår bra. Och så viktigt att detta lyfts som det stora problem det är för många.”

Vi säger bara heja Hanna som vågar berätta!

Läs hela Hanna Hedlunds inlägg här:

 

Förlossningsdepression – här är vanliga symptom

Läs också: Förlossningsdepression – här är vanliga symptom

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons