Hälsotrenderna vi minns men helst vill glömma

Hälsotrender från förr

Hälsotrender kommer och går – och vissa består. Andra försvinner, tack och lov. Vi blickar bakåt och kan glatt konstatera att dessa råd, produkter och hälsotips har gått i välbehövlig pension eller fallit i glömska.

När vi skulle äta 5-8 skivor bröd om dagen

Ingen mindre än Socialstyrelsen uppmanade svenskarna att frossa i bröd. Kampanjen, som rullades ut under 70-talet, hör till en av landets mest uppmärksammade och var ett samarbete mellan myndigheter och Brödinstitutet. 30 år senare svepte en ny trend in över landet, men i motsatt riktning: då med  det hälsoexperter som tyckte det skulle gå 5-8 dagar mellan varje brödskiva.

Idag äter vi bröd när och hur vi vill.

Redskapen från TV-shop

ab flex

”Bäst av allt? Du kan förvara den under sängen” lovade säljarna på reklam tv-kanalen som tog Sverige med storm under 80- och 90-talet. Just den här produkten skulle fixa ett sexpack på nolltid. Tittar du noga under sängen ligger den sannolikt och dammar tillsammans med Thighmaster 2000 och de andra hemmagymgrejerna.

Helt galna håll formen-tips

Vem vill gå på fest med en isbit i munnen, anlända först efter desserten eller äta med fel hand? Tipsen låter skrattretande och absurda, men var en naturlig del av många kvinnors uppväxt för inte alls så länge sedan. Här uppmärksammad av instagramkontot Arga bibliotekstanten

 

När vi skulle träna bort rynkorna

facial flex

;

Det gör nästan ont bara av att titta på det, men musklerna i ansiktet skulle få sitt, där kunde Facial Flex hjälpa oss i början på 90-talet. Även modellen borde skrattat åt detta, om hon kunde…

… eller träna ansiktet på det här sättet

Fastare kinder, mer glow och ingen dubbelhaka. Det och mycket mer utlovas till den som följer det här spännande träningspasset – speciellt framtaget för ansiktet. Färre kompisar, konstiga blickar och svårigheter att få jobb utlovas också, om du råkar göra övningarna bland folk.

Läs också:

Produkterna från TV-shop som skulle få oss i form på 90-talet

 

Utvald läsning