HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Halloween på Gröna Lund – så läskigt är det!

26 okt, 2017 
2017 håller Gröna Lund öppet under Halloween. Men du kommer inte känna igen den klassiska nöjesparken. MåBra Mamma vågade sig dit för att testa attraktionerna. Och nerverna.
Annons

I år satsar Gröna Lund för första gången på ett halloween-tema. Under höstlovet, 27 oktober – 5 november, håller parken öppet för både stora och små besökare. Men det är inte det vanliga ”Grönan” som väntar bakom entrégrindarna, är väntar istället en pumpa- och spindelnätsdekorerad temapark redo att skrämma slag på modiga besökare eller bjuda på mysrys för de allra minsta.

Inför satsningen gjorde nöjesparken en reklamfilm, så läskig att youtube valde att förbjuda den. Men hur obehagligt är det i verkligheten? MåBra Mamma:s Jennie Sandberg vågade sig dit, med en kräsen testpatrull.

De allra minsta besökarna gör bäst i att stanna på lilla området. Där kan familjer njuta av fina dekorationer, ta en tur i lilla bergochdalbanan nyckelpigan (som nu heter spindelpigan), flyga på mumieelefanter och träffa snälla häxor. Pettson och Findus hus har också fått ett spöktema, där alla som går in får känna sig lite extra modiga.

Annons

Mumieelefanterna

Halloween på Gröna Lund 2017
Bonnie, 7 och Frank, 3, tyckte mumieelefanterna var toppen.

– De var gulliga och inte alls läskiga. Vi vill åka mer!
Betyg: 5 av 5!

Häxorna

– De snälla häxorna och kitteln var jättekul!
Betyg: 5 av 5!

Annons

Pettson och Findus hus

Halloween på Gröna Lund 2017

– Här fanns det roliga spindlar och vi hörde snarkande murklor. Men vi hittade inga!
Betyg: 4 av 5

 

För den som vågar går vägen till stora området via ett kusligt majsfält. Väl framme väntar lite mer otäcka installationer, mexikansk mat och attraktioner i sann halloween-anda. Efter 18:00 kommer du sannolikt träffa både zombies och lite mer elaka häxor i köerna…

 

Häxorna

Häxa på Halloween på Gröna Lund 2017

– De var mycket läskigare än de snälla häxorna vid entrén. De följde efter oss, men var ganska snälla när vi pratade med dem.
Betyg: 5 av 5

Annons

Olustiga Huset

– Om man inte gillar läskiga clowner ska man INTE gå in här! Det gick inte att se så mycket i dimman, men de skrämdes och hade otäcka röster!
Betyg: 4 av 5

House of (even worse) Nightmares

Halloween Gröna Lund house of nightmares

Testpatrullens mamma höll på att svimma av skräck, 11-åringen gick två gånger medan gängets tioåring skärrat sa att det var det värsta hon varit med om. Men rädda? JA, det blev vi!

Betyg: 5 av 5

Här testar vi House of even worse nightmares

 

Här går det också att bli rädd under höstlovet

Även Liseberg har öppet under perioden och lovar bjuda besökarna på hårresande upplevelser.

Kolmården har också spökat till den anrika djurparken och lockar med rys och mys för hela familjen.

Orsa rovdjurspark, Tomteland och Moraparken har tillsammans skapat spoklov.se  för den som vill få ett nytt intryck av dalarna.

 

Annons