Gravida Penny Parneviks uppmaning om amning till barnmorskan

Gravida Penny Parnevik hyllas för sin viktiga uppmaning till barnmorskan

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Penny Parnevik och Douglas Murray väntar sitt andra barn ihop, sonen Atticus är beräknad att bli storebror den första mars. Med andra ord är en förlossning inte så långt borta. I ett nytt avsnitt på Youtube-kanalen Gravid vecka för vecka går Penny igenom sitt förlossningsbrev, vilka frågor som hon fått från sin barnmorska som ska besvaras.

Penny som under förra graviditeten födde barn i USA, har inga tidigare erfarenheter av ett förlossningsbrev, eftersom att det inte är en grej man gör där.

– 'Planerar du att amma?' Ja! Jag fick ju amningsångest sist, och hatade att amma, tyvärr. Men jag har planerat att försöka igen, och se hur jag mår, men ingen prestige i det heller. Om jag tycker om det, att det funkar bra och att bebisen tycker om det och att alla mår bra – super! Men om vi inte mår bra, så jaja, men det gör inget, säger Penny Parnevik.

Penny Parneviks önskan under förlossningen

I och med att Penny har tidigare negativa erfarenheter kring att amma så har hon ett önskemål – att ingen pushar henne till att amma är det bästa för hennes barn.

– 'Har du några speciella önskemål när det gäller amning?'. Jo jag har hört, men jag vet inte om det stämmer, att det i Sverige är mycket snack om att det naturliga är det bästa. Man föredrar en naturlig födsel, att det är viktigt att barnet ska ammas, säger Penny och fortsätter:

– Så mitt önskemål när det gäller amning är att ingen är pushig med mig om att naturligt är bäst, att jag ska amma. Att ingen pushar amning om jag känner att jag känner att jag får ont eller så. Jag vill ha pepp och förtroende för att jag kommer att göra det som är bäst för mitt barn. Stöd och support och hjälp. Jag kommer så klart försöka amma, men jag vill inte ha några skuldkänslor.

Hyllas efter orden om amningen

Bland kommentarerna till videon hyllas hon av flera som känner igen sig i det hon säger, som gläds åt att hon lyfter ämnet.

”Tycker det är jättebra att du tar upp det där med att skuldbelägga mammor som inte ammar”, skriver en.

Foto: TT

Redaktionens tips
Tittarnas stora glädje efter Marie Mandelmanns besked
Så banade Eva och Efva väg för samkönade äktenskap
Dela på: