FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Gravida Maxine Nordlindh: Därför kommer jag inte att amma mitt barn

21 okt, 2021 
Gravida Maxine Nordlindh: Därför kommer jag inte att amma mitt barn
Maxine Nordlindh och Emil Nygren har inte bara hållit ihop efter sin medverkan i Gift vid första ögonkastet – de väntar nu också sitt första barn. Nu berättar Maxine om varför hon inte kommer att amma sitt barn.
Annons
TV: Kändisar som avslöjat sina graviditeter under 2021Brand logo
TV: Kändisar som avslöjat sina graviditeter under 2021

mMaxine Nordlindh och Emil Nygren träffades för första gången vid altaret, och gifte sig direkt i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Trots att experterna i programmet gör allt i sin makt för att sätta ihop par som ska passa ihop, så är det inte många som håller ihop efter programmet.

Men annat är det för Maxine och Emil. I dag har de varit gifta i över två år, och väntar nu sitt första barn!

I ett långt inlägg på Instagram berättar Maxine nu att hon inte kommer att amma sitt barn, något som hon själv påpekar kan väcka starka känslor hos andra – och att det därför är viktigt att prata om.

”Alla har vi olika skäl till hur det blir och egentligen vill jag avsluta mitt inlägg här då folk inte behöver veta varför jag inte kommer att amma – om det är för att jag inte vill, har psykiska eller fysiska begränsningar, eller annat – men oavsett anledning så finns det personer som gärna vill tala om för en vad som är "rätt". Jag kommer faktiskt dela med mig om varför, för att kanske kommer någon av er känna sig mindre skuldfylld eller ensam”, skriver Maxine i inlägget.

Annons

Därför kan hon inte amma

Att hon inte kommer att amma handlar om att hon inte kan.

”Min bröstvävnad utvecklades aldrig som den skulle. Detta innebär att jag inte kommer att kunna amma. Jag mådde jättedåligt hela mina tonår och tidiga vuxna liv över hur de såg ut, så när jag var 23 fick jag en bröstrekonstruktion av landstinget för att mina bröst utseendemässigt skulle passa resten av min kropp”, berättar hon vidare.

”De förklarade för mig redan då vad det kommer innebära om jag en dag skaffar barn, så jag har hunnit bearbeta detta i snart 10 år och det känns helt okej”.

”Skuldkänslorna som haglade över mig”

När hon förklarat att hon inte kommer att kunna amma sitt barn för en barnmorska fick hon ett bemötande som gjorde henne både ledsen och fick henne att känna skuldkänslor.

”Jag kommer inte att ha sämre anknytning till mitt barn för att den får ersättning. När jag låg inne på sjukan (när bebis försökte titta ut i förtid) fick jag förberedelsesamtal och då var det en som jobbade där som trots att jag berättade detta sa att jag måste försöka ändå. Ska jag sitta där helt lönlöst försökandes och få både mig och bebis att må dåligt? Det gjorde mig otroligt ledsen. Skuldkänslorna som haglade över mig när hon sa att "tänk på vad som är bäst för bebis"”.

Uppmanar andra att sluta med mom-shameing

Hon uppmanar andra att sluta ifrågasätta varför en del mammor inte ammar sina barn.

”Om du pratar med en person och den säger att den inte ammar – börja inte prata om hur bra modersmjölken är. Tro mig, vi vet redan”, skriver hon och tillägger:

”Alla vill det bästa för sitt barn, men vi har olika förutsättningar och det spelar ingen roll av vilken anledning vi avstår amning. Stötta istället för att mom-shamea”.

Foto: TT, Instagram

Se också: Maxine Nordlindh och Emil Nygrens kärlekssagaBrand logo
Se också: Maxine Nordlindh och Emil Nygrens kärlekssaga
Annons