SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Fryser du ofta? 5 ruggigt vanliga orsaker!

02 feb, 2016 
Fryser du ofta?
Alltid lite frusen? Det behöver inte vara omgivningens temperatur som är orsaken...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är du ofta ruggig och frusen trots att det egentligen inte är särskilt kallt? Här är fem vanliga anledningar till att kroppen fryser utan uppenbar anledning:

Du väger för lite

Personer med lågt BMI har större risk att frysa. Kroppsfettet skyddar oss mot kyla och om du äter för lite kan din ämnesomsättning inte frigöra tillräckligt med värme.

Du har järnbrist

Järn behövs för att transportera syre i kroppen, en process som också bidrar till att reglera kroppstemperaturen. För lite järn leder inte bara till trötthet, kroppen reagerar också med att frysa lättare.

Din sköldkörtel bråkar

Om du alltid fryser kan det vara ett tecken på hypotyreos, brist på sköldkörtelhormon. Sök läkare om du samtidigt upplever att din ämnesomsättning är långsammare än vanligt.

Du har sovit för lite

För lite sömn kan också göra dig frusen. Av någon anledning påverkar sömnbristen den del av hjärnan som styr kroppstemperaturen, varför vet forskarna inte riktigt.

 

Annons:

Är du trött på att vara trött? Då kan du behöva mer järn!

blutsaft-flaska

Bli mindre trött med Floradix Blutsaft – Sveriges mest köpta järntillskott. Blutsaft innehåller järn och vitaminer som bidrar till minskad trötthet och är skonsam mot magen. Finns även som tabletter.

Läs mer på http://www.blutsaft.se

Annons