FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Forskning: Skalliga män ser mer intelligenta och maskulina ut

31 jan, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
Enligt en studie finns det faktiskt flera fördelar med att bli tunnhårig. Eller åtminstone flintskallig!
Annons

Vad har Bruce Willis, Fredrik Reinfeldt och Mark Levengood gemensamt? De är alla väldigt framgångsrika inom sina respektive branscher. Och så är de flintskalliga. Sammanträffande? Knappast.

Enligt en studie från University of Pennsylvania ses nämligen män som saknar hår ofta som framgångsrika av sin omgivning, skriver Business Insider. Forskaren Albert E. Mannes – som lustigt nog själv råkar vara skallig – genomförde studien med hjälp av 59 intervjupersoner. Studien publicerades 2012, men har nu fått viral spridning igen.

Läs också: 8 gånger du har rätt att skämmas för din man…

Också mer intelligenta

Mannes ville veta hur folk reagerar på män med rakade huvuden genom att visa dem ett antal bilder. Deltagarna i studien fick först se en bild av en man med hår, och sedan en bild av samma man utan hår. Intervjupersonerna tyckte att männen utan hår framstod som större, starkare och mer dominanta, rapporterar Business Insider.

Annons

Skalliga män framstår inte bara som mer maskulina och framgångsrika – de ses också som mer intelligenta. Åtminstone enligt en stor studie genomförd vid det tyska universitetet i Saarland. 20 000 personer svarade i studien och resultatet var att skalliga män visserligen uppfattas som äldre, men också visare och mer intelligenta än andra män.

Helt skallig

Så om någon man i din närhet oroar sig för att bli tunnhårig, kan du nu använda vetenskapliga argument för att lugna honom. Men, poängterar sajten Good Housekeeping som också skriver om studien, det finns en hake. Det är bara män som är helt skalliga som anses vara mer framgångsrika, attraktiva och maskulina. Män som är saknar hår lite där och där på huvudet uppfattas, enligt studien från University of Pennsylvania, som svagare och mindre attraktiva.

Källor: Business Insider, Good housekeeping

9 tecken på att din man blivit en gubbe

Har din man blivit en gubbe?

Läs också: 9 tecken på att din man blivit en gubbe

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons