Forskning: Skalliga män ser mer intelligenta och maskulina ut

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Vad har Bruce Willis, Fredrik Reinfeldt och Mark Levengood gemensamt? De är alla väldigt framgångsrika inom sina respektive branscher. Och så är de flintskalliga. Sammanträffande? Knappast.

Enligt en studie från University of Pennsylvania ses nämligen män som saknar hår ofta som framgångsrika av sin omgivning, skriver Business Insider. Forskaren Albert E. Mannes – som lustigt nog själv råkar vara skallig – genomförde studien med hjälp av 59 intervjupersoner. Studien publicerades 2012, men har nu fått viral spridning igen.

Läs också: 8 gånger du har rätt att skämmas för din man…

Också mer intelligenta

Mannes ville veta hur folk reagerar på män med rakade huvuden genom att visa dem ett antal bilder. Deltagarna i studien fick först se en bild av en man med hår, och sedan en bild av samma man utan hår. Intervjupersonerna tyckte att männen utan hår framstod som större, starkare och mer dominanta, rapporterar Business Insider.

Skalliga män framstår inte bara som mer maskulina och framgångsrika – de ses också som mer intelligenta. Åtminstone enligt en stor studie genomförd vid det tyska universitetet i Saarland. 20 000 personer svarade i studien och resultatet var att skalliga män visserligen uppfattas som äldre, men också visare och mer intelligenta än andra män.

Helt skallig

Så om någon man i din närhet oroar sig för att bli tunnhårig, kan du nu använda vetenskapliga argument för att lugna honom. Men, poängterar sajten Good housekeeping som också skriver om studien, det finns en hake. Det är bara män som är helt skalliga som anses vara mer framgångsrika, attraktiva och maskulina. Män som är saknar hår lite där och där på huvudet uppfattas, enligt studien från University of Pennsylvania, som svagare och mindre attraktiva.

Källor: Business Insider, Good housekeeping

 

9 tecken på att din man blivit en gubbe

Har din man blivit en gubbe?

Läs också: 9 tecken på att din man blivit en gubbe

 

 

Redaktionens tips
Dela på: