Forskning: Kvinnor blir mer stressade av sina män än sina barn

stressad av sin man.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Som förälder är det lätt att stress blir en del av din vardag, och att kvinnor upplever mer stress i hemmet än vad män gör finns det flera studier som pekar på. Men enligt en undersökning från Today verkar problemet ligga djupare än så. Till skillnad mot vad många tror är det inte barnen som kvinnor blir mest stressade av – utan sina partners.

 

I undersökningen tillfrågades 7 000 amerikanska mammor om hur stressade de kände sig, och den genomsnittliga kvinnan uppgav att de upplevde 8,5 i stress på en skala från 1 till 10. Hela 46 procent av kvinnorna kände sig stressade på grund av sina män.

Ensamstående mest stressade

Studien visade att 1 av 5 kvinnor kände att stressen berodde på att de inte fick någon hjälp av sin make, och att de måste fixa allt själva. 3 av 4 sade dessutom att de gjorde merparten av alla sysslor hemma. De berättade att de inte hann med allt som behövde göras hemma och att allt ansvar låg på dem – allt från att sköta om barnen, till att städa och sköta om hushållet. Värt att nämna är dock att studien också visade att ensamstående mammor upplevde mest stress av alla.

Parterapeuten Hal Runkel menar att vuxna relationer helt enkelt är svåra att underhålla i sig, och att dessutom uppfostra barn tillsammans inte direkt gör saker direkt lättare.

– Ett äktenskap, även ett bra sådant, är stressigt i sig. Det är till och med mer stressigt än att vara förälder, och om du kombinerar dessa två har du ett perfekt recept på stress, säger han till Today.

Källa: Today  Foto: IBL

Läs mer:

Hur mår du? Ta tempen på din stress här! 

Varningslistan: 15 vanliga kroppsbesvär vid stress

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Just nu-pris 349 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: