FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Elisabeth Massi Fritz lanserar armbandet "Sluta tafsa"

02 sep, 2016 
Bella Beiron
advokat Elisabeth Massi Fritz
Det kan vara höstens viktigaste accessoar. Här kan du se det nya snygga armbandet som symboliserar nolltolerans mot sexualbrott.
Annons

Kan man shoppa sig till gott samvete? Jo, om pengarna går till ett gott ändamål. Det har en rad organisationer tagit fasta på och skapat smycken som säljs till förmån för en god sak.

Efter sommarens rapporter om övergrepp på festivaler kommer nu armbandet ”Sluta tafsa” – med syfte att förändra attityder och värderingar kring sexuellt ofredande. Bakom kampanjen står advokat Elisabeth Massi Fritz.

– För första gången sedan jag blev advokat för 25 år sedan är det här ämnet hett. Det tycker jag är jättebra, säger hon.

Hon tycker det är viktigt att alla förstår att sexuella övergrepp inte är ett kvinnoproblem, utan ett samhällsproblem.

– Vi ska inte acceptera att folk tar på våra kroppar. Och det är ett brott, minst sexuellt ofredande, och det är det inte alla om känner till. Det jag vill med kampanjen är att uppmärksamma frågan eftersom jag tycker det är ett stort problem.

För att få en förändring måste man nå ut med kunskap och information, skapa en nolltolerans.

Annons

– Jag kommer att tillverka fler armband med viktiga budskap som har med våldsbrott att göra. Genom att köpa och bära det här armbandet bidrar man till att förändra attityder och värderingar – och stoppa de här brotten, säger Elisabeth Massi Fritz.

Armbanden finns snart att köpa på Advokatbyråns hemsida: www.advokatfritz.com

Den som bär armbandet uppmanas att ta en bild och sprida kampanjen via sociala medier och andra forum. Överskottet kommer att gå till en ideell organisation som arbetar med utsatta brottsoffer.

Av Bella Beiron

FOTO: Lina Eidenberg Adamo

Annons