FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Efter att BB Sollefteå stängts – kvinna födde i bilen

24 feb, 2017 
Nu har det hänt. Emma Andersson blev första kvinnan som tvingades föda i sin bil efter att BB i Sollefteå stängde i januari.
Annons

När beskedet att BB i Sollefteå skulle stängas den sista januari i år orsakade det ramaskrin i hela landet. AFB i Sollefteå startade en kurs i ”bilförlossning”, eftersom många blivande mammor kommer behöva ta sig minst 10 mil till närmaste sjukhus.

Och nu har det hänt – Emma Andersson blev den första att föda i bilen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik.

– Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön i minusgrader. Blottad för allmänheten, skriver Emma med egna ord på Facebook.

En ambulans mötte upp familjen bil längs vägen.

– Väl i ambulansen kände jag mig trygg och allting brast känslomässigt. Värsta jag har varit med om, ett trauma och mirakel på samma gång, skriver Emma.

Det var Emmas Anderssons andra barn som föddes på detta dramatiska sätt. Hon bor med sin familj några mil utanför Sollefteå.

– Vi som inte vill bo i storstäder, förtjänar vi inte bättre än så här? Är detta År 2017? Fan ta er politiker, avslutar Emma sitt inlägg på Facebook.

Källa: Arbetarbladet

Foto: IBL/Facebook

 

Sverige rasar när BB stänger och ”bilförlossningskurs” startar

BB i Sollefteå stänger.

Läs tidigare artiklar: Sverige rasar när BB stänger och ”bilförlossningskurs” startar

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons