Efter 7 missfall – Perrelli medicinerar under graviditeten

03 jul, 2018 
AvHelena Sjögren
Charlotte Perrelli väntar sitt andra barn med maken Anders Jensen.
Charlotte Perrelli Jensen väntar sitt fjärde barn efter en rad missfall. För att öka chanserna att få behålla barnet har hon valt att medicinera. "Jag kände att det var det alternativet jag hade", säger hon till Expressen.
Annons

Sommaren 2018 är Charlotte Perrelli mer aktuell än på länge. Under sommaren har hon varit på Gotland för att spela in den kommande säsongen av ”Så mycket bättre” och är dessutom en del av Diggiloo-ensemblen som reser land och rike runt med sin sommarturné. Den 15 oktober kommer också boken ”Flickan från Småland”.

– Det kommer säkert att bli en del som folk inte känner till om mig. Fast det är ingen snaskig bok, utan handlar ju om min barndom, uppväxt och livet efter att jag slog igenom som artist. Det har tagit mycket tid att färdigställa och också varit roligt, säger hon till Allers.

Läs också: Charlotte Perrelli: Min enkla sommarträning

Sommaren 2018 väntar Charlotte Perrelli dessutom sitt fjärde barn. Artisten har tidigare varit väldigt öppen med sin önskan att ge sonen Adrian, som hon har tillsammans med maken Anders Jensen, ett syskon. Men hon har också berättat om svårigheterna och de sju missfallen hon gått igenom.

Annons

För Expressen berättar Charlotte Perrelli att hon för fösta gången provar att äta kortison för att öka chanserna att fullfölja graviditeten.

– Kroppen har stött bort fostret tidigare, att kroppen har hamnat i fel cykel. Då har man fått sänka min motståndskraft med kortison för att jag inte ska stöta bort fostret. Det har alltså inte varit fel alla gånger på fostret utan kroppen har hamnat i fel cykel, säger hon till tidningen.

Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten Linnea Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Christer Sjögren i samband med inspelningen av
Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten Linnea Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Christer Sjögren i samband med inspelningen av ”Så mycket bättre”. Bild: IBL Bildbyrå

Charlotte Perrelli: Ett höstbarn

Hur långt gången hon är vill hon inte berätta, men avslöjar att barnet inte kommer att födas under sommaren. Hon säger att hon kommer att fortsätta jobba, men lyssnar noggrant på sin kropp och känner efter vad hon orkar. Samtidigt medger Charlotte Perrelli att maken Anders Jensen kan tycka att hon är lite väl inbokad.

Annons

Läs också: Charlotte Perrelli: Så hinner jag hålla formen

– Han kan tycka att jag jobbar gränsfall till för mycket. Samtidigt är han väl medveten om att vi inte hade planerat den här graviditeten. Vi hade bestämt oss för att lägga ner det och hade inte alls de här tankarna den här gången, vilket gör att när saker är inbokade är det svårt att boka av och sätta sig hemma med armarna i kors. Fungerar en graviditet och allt är som det ska så spelar det ingen roll om man jobbar eller inte, det här är ingen sjukdom.

Anders Jensen och Charlotte Perrelli Galapremiären av Borg i Stockholm i september 2017.
Anders Jensen och Charlotte Perrelli. Bild: IBL Bildbyrå

Till en början ville Charlotte Perrelli inte ens berätta för sonen Adrian att hon var gravid.

– Tidigt i den här graviditeten sade Adrian ”mamma, du är tjock, jag tror att du har en bebis i magen”. Jag ville inte berätta något förrän det hade gått ganska långt, för skulle det inte funka skulle Adrian bli helt förkrossad. Därför svarade jag att jag bara hade ätit lite mycket bullar. Det kändes nästan knasigt att ljuga för honom, men nu tycker han att det är så himla roligt.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Annons