HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Dottern dog av proteinöverdos – nu vill mamman varna andra

16 aug, 2017 
Tvåbarnsmamman Meegan hittades medvetslös i sin lägenhet. Det visade sig att hennes proteinrika kost skulle bli hennes död. Nu vill hennes mamma att företagen skärper reglerna.
Annons

Meegan Hefford, 25, från Australien skulle tävla i bodybuilding i september och hade därför påbörjat en strikt diet i kombination med ett hårt träningsprogram. Dieten byggde på stora mängder äggvita och proteinpulver.

Nyligen hittades Meegan medvetslös i sin lägenhet och fördes till sjukhus, där hon konstaterades hjärndöd innan hon avled två dagar senare. Hon lämnar efter sig två små barn.

Läs också: Protein – 8 saker som händer när du äter för mycket

En undersökning visar att hon led av den ovanliga sjukdomen ”urea cycle disorder”, vilket innebär att hennes kropp inte kunde bryta ner proteinet hon stoppade i sig. Det som då händer i kroppen är att den samlar på sig dödliga mängder ammoniak, samt vätska i hjärnan.

Hennes mamma, Michelle White berättar för New York Post att dottern klagat på trötthet och verkat hängig under sommaren.

– Jag sa åt henne att hon körde för hårt på gymmet, att hon skulle ta det lugnare, berättar Michelle, som nu vill att dietindustrin går ut med tydligare varningar om att det finns faror med tillskotten.

Läs också: WHO: Så här mycket protein behöver du

– Jag vet att det finns fler än Meegan som hamnat på sjukhus efter att ha ätit för mycket kosttillskott, regelverket för att få sälja dessa måste ses över, avslutar mamman.

Källa: New York Post  Foto: IBL

 

Annons