Det bästa sättet att bränna fett – och misstaget som förstör

Det bästa sättet att tappa kroppsfett – och vanliga misstaget som förstör viktnedgång

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

För att gå ner i vikt och stanna där krävs en långsiktig plan och det är sällan som snabblösningar gör susen, åtminstone inte i det långa loppet.

Många är frestade att dra ner på kalorierna och äta enligt ett kraftigt underskott när de önskar minska midjemåttet och tappa kroppsfett. Men enligt kostrådgivaren Michelle Adams-Arent, som Business insider pratat med, är det inte rätt väg att gå. Faktum är att den här metoden – att äta mycket mindre för att gå ner i vikt – kan ge motsatt effekt och istället kan du gå upp i vikt.

– Att dra ner för mycket på kalorierna sänker din förbränning, vilket betyder att du bränner färre kalorier. Din kropp är byggd för att överleva, så den bryr sig inte om hur du vill se ut. Studier visar att om du har ett för stort kaloriunderskott – alltså att du bränner fler kalorier än du gör dig av med – över en lång tid, så ökar ditt kroppsfett, säger hon till Business insider.

Läs också: 3 frukter att byta ut – om du vill gå ner i vikt

Det bästa knepet för att tappa kroppsfett, enligt Michelle, är att ha ett lite mindre kaloriunderskott, alltså att du minskar dina kalorier en aning, men samtidigt rör på dig mer. Det behöver dock inte betyda att du ska överdriver träningen, påpekar hon.

Sömnen påverkar hur många kalorier vi bränner under en hel dag

– Du måste tänka på vad du stoppar i dig och att du ska röra på dig mer, men du måste också få tillräckligt med sömn. Forskning visar att hur vi sover, hur bra vi sover och när vi sover faktiskt påverkar hur många kalorier vi bränner under en 24-timmarsperiod, säger Michelle och fortsätter:

– Du bör se till att du äter flera mindre mål mat utspritt över hela dagen, ungefär var tredje timme, att du får i dig protein och att du äter din största måltid på morgonen och inte på kvällen. Alla dessa saker kombinerade hjälper dig att bränna fler kalorier under en hel dag, utan att du behöver svälta dig eller överdriva med träningen.

Källa: Business insider Foto: IBL

Bränn Fett – tappa kilon med vår webbguide!

Kurs för Bränn fett

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronor – läs mer och börja direkt här!

Redaktionens tips
Dela på: