FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

De startar Sveriges första foodtruck med barnmat!

04 maj, 2018 
Tip & Tot säljer färsk barnmat i sin foodtruck i Stockholm.
Är du skeptisk till de klassiska barnmatsburkarna som har en hållbarhet på upp till två år? Du är inte ensam. Några föräldrar startade ett eget barnmatsmärke, Tip & Tot, för att sälja färsk och ekologisk barnmat. Nu har de dessutom en foodtruck!
Annons

I helgen, 4-5 maj, kan den som har tur stöta på Tip & Tots foodtruck på Stockholms gator. Det är den enda foodtrucken som säljer barnmat – och inte vilken barnmat som helst, den är dessutom både färsk och ekologisk, och utan tillsatt socker, salt eller konserveringsmedel.

Syftet med trucken är att uppmärksamma föräldrar om att det idag finns just färsk barnmat att köpa, istället för den konserverade maten på burk som har varit storsäljare i så många år.

Först på marknaden med ekologisk barnmat

– Idén bakom Tip & Tot föddes när jag själv fick barn och insåg att det inte fanns något vettigt alternativ av färdig barnmat i Sverige. Det gick upp för mig att majoriteten av barnmaten på hyllan i affären kan ha producerats innan min son ens var född, och fortfarande ha en hållbarhet som sträcker sig längre än hans ettårsdag. Insikten gjorde mig rent ut sagt mörkrädd och gjorde att jag valde att starta Tip & Tot, säger Kristina Brunander grundare av Tip & Tot.

En av rätterna är sötpotatis och kyckling – fri från både gluten och laktos.

Tip & Tot startades 2017 och är enligt de själva den enda leverantören av färsk, ekologisk, svenskproducerad barnmat i Sverige idag. Idén bakom Tip & Tot är att alla föräldrar ska ha möjlighet att ge sina barn näringsrik och välsmakande barnmat, utan att själv behöva stå i köket och laga den.

Annons

”För varför ska barn behöva äta traditionell barnmat som processas så hårt att den håller i upp till 2 år när föräldrarna knappt vill smaka på den? Vi behöver en förändring,” skriver de i ett pressmeddelande.

Tip & Tot har en fabrik i Halmstad som är godkänd enligt Livsmedelsverkets regler och högsta krav med KRAV- & ekologiskt certifikat. Om du missar foodtrucken i Stockholm säljs barnmaten även på utvalda Ica-, Coop- och Hemköpbutiker samt på mathem.se

En annan rätt från Tip & Tot är med blåbär, äpple och banan.

Foto: Tip&Tot, IBL

Läs mer:

Bloggaren: ”Så enkelt är det att göra egen barnmat”

Här kräks stjärnkocken av barnmaten

Annons