SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

De 10 bästa filmerna när du behöver komma över ditt ex

22 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
Nyskild? Eller har du svårt att gå vidare från ett gammalt ex? Hämta täcket, ditt favoritvin och frossa i dessa filmer – som garanterat får dig att tro på livet efter ditt ex.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi har alla varit där. Att gå igenom en separation är jobbigt, och det känns ofta som om det inte finns något du någonsin skulle kunna göra för att må bättre. En beprövad metod? Ta en flaska av ditt favoritvin, bunkra upp med glass och sätt på en bra film. Här är 10 favoriter som hjälper dig genom ett uppbrott – oavsett vilken typ av humör du är på.

1. How to be Single (2016)

Singelfilmen av alla singelfilmer. En film som på ett roligt sätt tar dig genom alla olika typer av relationer. En start-up guide till livet som singel.

Annons

2. (500) Days of Summer (2009)

Det finns kärlek och sen finns det kärlek. (500) Days of Summer har varit uppbrottsfilmen numero uno från dagen den släpptes. En film som tar dig med på en känsloresa men landar i att ibland är det bara inte meningen att det ska vara ni.

3. John Tucker Must Die (2006)

När tre kvinnor upptäcker att de alla har dejtat playern John Tucker slår de sina klocka huvuden ihop med ett enda mål – att förgöra honom. En bra film när du bara vill vara lite förbannad.

Annons

4. Thelma och Louise (1991)

Låt dessa hjältinnor påminna dig om vilken relation som är viktigast i ditt liv – den till din bästa kompis.

5. Crazy, Stupid, Love (2011)

Att ta med sig från filmen: När livet ger dig citroner, hämta tequila och stick sedan och pussas med Ryan Gosling.

Annons

6. Bridesmaids (2011)

Att spendera tid med dina bästa vänner är en viktig del i att komma över exet, varför inte spendera tid med med dessa spexiga karaktärer i två timmar? Humor på hög nivå utlovas!

7. Bridget Jones dagbok (2001)

Är du inte redo att skratta åt din situation än? Skratta till Bridget Jones. Denna sköna feelgoodfilm bjuder på allt ifrån igenkänningshumor till riktigt pinsamma situationer. Hämta filt och popcorn, det finns nämligen tre filmer där man får följa den snurriga (men fantastiska) Bridget.

Annons

8. Legally Blonde (2001)

Det finns en viktig lärdom att ta med sig från Legally Blond: Den bästa hämnden är att våga utmana sig själv, uppfylla sina mål och att inte tappa bort sig själv i processen. Låt den här filmen bli en spark i baken att börja prioritera dig själv.

9. Girls Trip (2017)

När man återhämtar sig från ett hjärtskärande uppbrott behöver man ibland bara samla sin bästa tjejliga och lämna stan. I den här filmen får du två timmar av ren girlpower.

Annons

 10. Snygg, sexig & singel (2002)

”Don’t look for Mr. Right, look for Mr. Right Now”. Det är mottot som Cameron Diaz rollfigur lever efter, och visst låter det ganska vettigt? Filmen är inte bara rolig den visar också hur härligt singellivet kan vara.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons