Därför ska du kissa i duschen – anledningen är bättre än du tror

Att kissa i duschen har nog de allra flesta gjort. Och tro det eller ej så är det faktiskt något positivt. Åtminstone om du kissar ståendes på huk.

När du sitter på huk aktiverar du bäckenbotten som består av flera olika muskler. Den liknas vid en hängmatta som fäster fram i blygdbenet och baktill vid svansbenet och hjälper till att motverka bland annat urinläckage. Därtill arbetar den också med magmusklerna för att ge stöd till ryggraden och ännu bättre: att knipa med dessa muskler hjälper till att göra dig upphetsad och få en starkare orgasm.

Läs också: Se enhörningens knep för att bajsa

När bäckenbottenmuskulaturen är sträckt, svag eller alldeles för tajt uppstår dock vissa problem. En del kvinnor har svag bäckenbottenmuskulatur från tidig ålder medan andra kvinnor kan få problem efter särskilda stadier i livet som till exempel efter en graviditet eller under klimakteriet. Problemen kan innebära bland annat smärta vid samlag och urinläckage vid skrattanfall eller hopp.

Att sitta ner på huk i duschen och kissa istället för att sitta på toaletten gör att din bäckenbottenmuskulatur naturligt sträcker ut sig och blir lite starkare. De sexuella fördelarna med en stark bäckenbotten är en ökad lust, starkare orgasmer och även ökad lubrikation.

Källa: women’s health

Foto: IBL

 

Konstig färg på ditt kiss? Det här betyder det

Det avslöjar färgen på ditt kiss

Läs också: Konstig färg på ditt kiss? Det här betyder det

 

 

Utvald läsning