FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Därför ska du alltid ha med dig en tennisboll på flygresor

04 maj, 2017 
AvIda Gustafsson
Det låter som en riktigt udda detalj att stoppa i väskan, men om du ska flyga långt kommer du definitivt behöva en tennisboll om du vill resa så bekvämt som möjligt.
Annons

Att packa inför en flygresa och semester innebär inte bara att packa kläder, skor och toalettsaker, utan det innebär även att anpassa packningen så att flygturen blir trevlig. Det kan röra sig om en god bok, ett par tidningar, öronproppar och kanske en nackkudde. Men det finns även ytterligare en sak som du kan behöva packa ner i handbagaget – nämligen en tennisboll.

Läs även: Ont i ryggen? Så tränar du dig stark och smärtfri!

Den synnerligen udda detaljen kan komma till användning på långflygningar för att motverka de obekväma och i vissa fall smärtsamma bieffekter av flygresan. En vanlig åkomma bland flygresenärer är svullna leder och ryggont.

En lösning på dessa problem är helt enkelt att använda en tennisboll för att enkelt massera de ömma punkterna, enligt kirurgen Ali Ghoz vid Londons Ortopedklinik.

– Genom att använda en tennisboll, eller en massageprodukt på planet kan bidra till att öka blodcirkulationen, säger han till tidningen The Daily Star.

Ett annat tips för att göra flygningen mer behaglig är att gå i gångarna med jämna mellanrum, ha bekväma skor och dricka ordentligt med vatten.

Läs mer från Femina: 6 yogaövningar även nybörjaren kan göra

Källa: The Daily Star

Foto: Shutterstock 

 

Bli kvitt ryggsmärtan med 4 enkla övningar

Corestärkande övningar kan förebygga ryggskott.

Läs också: Bli kvitt ryggsmärtan med 4 enkla övningar

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons