SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Därför är det hälsosamt att ha en stor rumpa!

12 jan, 2017 
Var stolt över din rumpa – den kan rädda ditt liv. En studie visar nämligen att kvinnor med stor rumpa har mindre risk att utveckla hjärtsjukdom och diabetes.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Fettet runt baken och låren minskar effekten av skadliga proteiner som gör att blodkärlen täpps igen – och producerar dessutom ett hormon som ökar ämnesomsättningen och minskar blodsockernivåerna, skriver Daily Mail.

– Fettet kring våra lår och höfter skiljer sig från fettet runt magen. Det är ”bra” fett och ”dåligt” fett – precis som det finns bra och dåligt kolesterol, säger Konstantinos Manolopoulos, som lett studien vid universitetet i Oxford.

Läs också: Träna hemma: 4 övningar för en fastare rumpa

– Man kan därför säga att kändisar med större bakdelar, som Beyoncé och Jennifer Lopez, är bättre förebilder för kvinnor än magra supermodeller, fortsätter han.

Det är sedan länge känt att fördelningen av kroppsfett spelar en viktig roll vid exempelvis hjärtsjukdomar – och här på mabra.com kan du räkna ut din midje/höftkvot för att se om du har fettet på de rätta ställena: http://mabra.com/bmi/

 

3 rejäla fördelar med en stor rumpa

rumpa

Läs också: 3 rejäla fördelar med en stor rumpa

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons