Coronaviruset: 100-åringarna som blivit friska!

92-åriga Kjell Fransson blev frisk från covid-19.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Över 450 000 personer runt om i världen har nu blivit friska från covid-19. Och det finns några av dessa fall som fått lite extra uppmärksamhet runt om i Sverige och världen.

99-åring frisk från corona i Sverige

I Sverige har en 99-årige Walter tillfrisknat från Corona, skriver Expressen. Han kämpade i flera veckor mot en allvarlig lunginflammation orsakad av covid-19, men har nu skrivits ut från sjukhuset.

– Eftersom det varit en okänd sjukdom mår man inte bra när man inte vet hur eller om den tar slut. Man ser mörkt på allt vissa stunder. Man måste ha personal som verkligen hjälper och jag har haft tur genom att ha haft ett par personer på avdelningen som tröstat och hjälpt mig, säger Walter till Expressen.

På Facebook har Jenny K Almquist delat med sig av en riktig solskenshistoria. Hennes morföräldrar Kjell och Gun Fransson, 92 och 86 år gamla, drabbades båda covid-19, men har nu blivit friska. Gun drabbades värst, och lider fortfarande av hosta, men båda har i dag fått lämna sjukhuset.

Flera 100-plussare friska runt om i världen

Flera medier, bland annat Dagens Nyheter, rapporterade tidigare om 95-åriga Alma Clara Corsini, som för ett tag sedan fick komma hem från sjukhuset i Pavullo i Emilien efter att ha blivit friskförklarad från covid-19.

– Jag mår inte så tokigt. Dom har tagit hand om mig ordentligt, säger Alma Clara Corsini i en kommentar i den lokala tidningen Gazzetta di Modena.

En 101 år gammal man i Italien, som kallas ”herr P”, har också blivit friskförklarad och har återförenats med sin familj, uppger TT.

Även 102-åriga Italica Grondona från Genua i norra Italien har tillfrisknat från coronaviruset, rapporterar CNN.

Även från Kina har vi tidigare fått rapporter om 103-åriga Zhang Guangfen som redan efter en veckas vård kunde lämna sjukhuset i virusutbrottets epicentrer Wuhan. Likaså ska en 100-årig kinesisk man ha tillfrisknat, trots flera underliggande sjukdomar.

Från Rotterdam kommer uppgifter om att en 101 år gammal kvinna kunnat skrivas ut efter en och en halv veckas vård – och i USA har 103-åriga Virginia Harris blivit frisk.

Foto: Twitter/TT

LÄS MER:

Forskaren: Så påverkas miljön och klimatet av corona

Doktor Mikael om corona: Har man inte slutat röka ska man göra det nu

Coronaviruset: Trebarnsmammans kamp för att ha råd med lunchen

Senaste nytt om Corona i Sverige och i världen:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Varför är corona farligare för män än kvinnor, vad är statusen på smittspridningen just nu, och vad är det för skillnad mellan en vanlig influensa och på covid-19? Här har vi samlat alla våra artiklar om coronaviruset.

Läs allt om coronaviruset här

Redaktionens tips
Dela på: