SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Charlotte Perrelli om nya formen: "Inget kommer gratis efter 40"

24 jul, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Charlotte Perrelli
Trots en tung coronavår med inställda gig mår Charlotte Perrelli toppen. Nu berättar hon om sin nya livsstil.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Charlotte Perrelli, 45, har liksom många andra artister inte varit ute på vägarna under våren. När coronapandemin kom satte Charlotte och hennes familj sig själva i karantän. Två av barnen är i riskgrupp: Angelo har nedsatt lungkapacitet och Alesso har astma. Det berättar Charlotte i en ny intervju med tidningen Hälsoliv.

I sommar blir det semester hemma i Djursholm, istället för sol i Marbella som var tanken innan corona bröt ut.

– Vi får sysselsätta oss på hemmaplan. Fixa i växthuset, bada i poolen, chilla och spela fotboll och kubb i trädgården. Jag bakar varenda dag, men då får man inte låta bli att träna, säger Charlotte till Hälsoliv.

”Man måste vara envis”

Artisten håller nämligen en strikt diet nu för tiden, kombinerat med träning. Hon berättar att hon har tagit bort socker och kolhydrater under några månaders tid och går efter LCHF-metoden.

– Som alla andra får jag jobba med formen om jag vill vara snygg. Inget kommer gratis efter 40, särskilt inte när man fått barn så sent. Man ska komma ihåg att jag gått upp 30 kilo ”more or less” med varje barn. Det är en tung resa att gå ned, man får vara envis, säger Charlotte och fortsätter:

Annons

– Jag är faktiskt äldre och kan inte vara så smal som vid 22. Skulle jag väga 47 kilo skulle jag se sjuk ut i dag. Med åldern måste man inse att man lägger på sig lite och det blir smickrande i stället för tvärtom.

Charlotte Perrelli
Charlotte har på grund av coronapandemin inte uppträtt på länge. Men härom veckan showade hon loss i ”Lotta på Liseberg” med ett stort leende på läpparna!

LCHF som kost har passat hennes livsstil bra, förklarar hon.

– Det har varit en hit. Sockret är en bov. Det kan låta motsägelsefullt när jag ägnar mig åt mycket bakande, men det handlar om att inte svulla. Att bara käka en bulle eller tårtbit, inte en hel tårta, avslutar hon.

Källa: Expressen hälsoliv Foto: TT

LÄS MER: 

Charlotte Perrelli om gravidkampen med maken Anders

Just nu! Senaste nytt om corona – Anders Tegnell ger svar

Test: Hur visar du kärlek? Se vilket kärleksspråk du pratar

Annons