Carina Bergs ilska efter läkarens besked om missfallet: "I chock"

I december förra året gifte sig tv-profilen Carina Berg och fotbollsspelaren Erik Berg – och i augusti i år gick paret ut med att de väntar barn ihop. Det var på Instagram som Carina Berg först delade med sig av nyheten genom att publicera en bild på sig själv och sin gravidmage, följt av texten:

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och lycklig att jag bara grinar”.

Sedan dess har Carina Berg vid ett flertal tillfällen berättar om graviditeten i podcasten Berg & Gynning – Hittar sig själva, och bland annat förklarat att hon och Erik fått kämpa i över två år för att ”få till den här ungen”, och under den tiden tvingats genomgå flera missfall.

– Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke, säger hon i ett avsnitt som publicerades i slutet av sommaren.

I podcastens senaste avsnitt, som kom den 29:e oktober, återkommer Carina Berg till sin kamp för att bli gravid, och beskriver en händelse som lämnade henne med en rejäl chock.

Läkarens ord satt djupa spår

I avsnittet börjar Carina Berg med att förklarar hur mycket värre det är att få dåliga besked när man inte har byxor på sig, och syftar till när man sitter på en brits hos läkaren och väntar på besked om man är gravid eller inte.

Hon berättar vidare om när hon själv var i en sådan situation, och beskriver hur läkarens ord efter missfallskonstaterandet satt djupa spår i henne:

– Jag sitter med byxorna nere då och läkaren säger samma sak som barnmorskan. Att det här har inte gått bra. Det är en så sjuk situation. Man är ju naken på två sätt i det läget. Först har du inga brallor. Och sen är du så hudlös att – ja, det är en absurd stämning i ett sådant rum, berättar Carina Berg och fortsätter:

– Och då säger han ’Ja, det här är ju kroppens sätt att säga att gamla tanter inte ska få barn’.

Orden gör poddkollegan Carolina Gynning både upprörd och chockad, och hon svarar med att säga att det är det värsta hon någonsin hört:

– Nej, det sa han inte?! Det är det värsta jag har hört i hela mitt liv. Slog du inte honom?

Varpå Carina Berg svarar:

– Nej, för jag satt utan byxor och var i chock.

Här kan du lyssna på hela avsnittet av Berg & Gynning – Hittar sig själva.

Foto: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Carina Berg om kampen för att bli gravid: ”Många tårar”

Nour El Refais svar på tal efter gravidpåhoppen: ”Håll käften”

Detta händer i kroppen under en graviditet – månad för månad

Utvald läsning