Carina Bergfeldt har blivit mamma – delar lyckan på Instagram

I slutet av oktober förra året avslöjade journalisten och SVT-profilen Carina Bergfeldt att hon och maken Jesper Zølk väntar barn tillsammans. Carina delade med sig av nyheten genom att publicera en känslosam text på Instagram som beskrev parets kamp för att bli gravida:

”I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät. Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skrev hon bland annat i inlägget.

Nu, ungefär fyra månader senare, har parets bebis äntligen kommit till världen. Under fredagskvällen la Carina upp ett nytt inlägg på Instagram där hon delar med sig av familjelyckan:

”Gav en del av mitt hjärta till en ny herre på denna Alla Hjärtans Dag. Han är född lite för tidigt, han har lite svårt med andningen, men han har varit omringad av fantastisk personal sedan första minuten av sitt liv. Hans pappa och jag är väldigt glada, lättade och tacksamma”, skriver hon.

Okänsliga kommentarer om graviditeten

I oktober, när Carina gick ut med att hon var gravid, valde hon även att ge en känga till alla som tyckt sig ha rätt att kommentera eller fråga om det inte är dags för barn snart, utan att ha en aning om vad hon och Jesper genomgått. De orden har nämligen tagit väldigt hårt på paret.

”Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Jag tror inte att en enda har haft en elak avsikt med sina ord. Det spelar ingen roll. Det gör lika ont ändå”, skrev hon bland annat och fortsatte:

”Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig. Låt folk berätta om – och när – de själva vill. Som nu”.

Foto: TT

Läs mer:

Carina Bergfeldt avslöjar bebisens kön på Instagram

Gravida Carina Bergfeldt ger svar på tal om flygkritiken

Carina Bergfeldt är gravid – berättar om tuffa kampen

Utvald läsning