SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Carina Bergfeldt avslöjar bebisens kön på Instagram

20 jan, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Carina Bergfeldt har flyttat hem till Sverige lagom till att hon ska bli mamma för första gången. Och nu avslöjar hon barnets kön på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den före detta utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt jobbade under mer än tre år som korrespondent i USA. Hon har just flyttat hem till Sverige och Stockholm igen. De som följer henne på sociala medier har kunnat ta del av flytten och de vedermödor som kan drabba någon som ska flytta över Atlanten samtidigt som magen växer.

Nu är det inte långt kvar innan Carina Bergfeldt ska få sitt första barn tillsammans med maken Jesper Zølck. Det ville vännerna fira och uppmärksamma med en klassisk amerikansk baby shower.

”18 fantastiska, coola kvinnor”

De arton vännerna beskriver Carina själv som ”fantastiska, coola kvinnor som den här bebben kommer ha som förebilder”, och de överraskade med en hejdundrande fest med mat och aktiviteter. Till exempel fick alla gäster rita och skriva med textilpennor på bebisplagg, bodies och haklappar.

Avslöjade barnets kön

Men det var inte bara gästerna som hade överraskningar att komma med. Carina Bergfeldt själv kom med den kanske största när hon avslöjade på Instagram att hon och maken väntar en pojke.

Redan när Carina Bergfeldt i oktober gick ut på Instagram och berättade att hon var gravid berättade hon också om svårigheterna hon och maken hade upplevt. De hade genomgått två år av misslyckade IVF-behandlingar och nu hade äntligen ett litet liv bestämt sig för att stanna kvar, på helt naturlig väg.

Annons

Okänsliga kommentarer om graviditet

I samma inlägg skrev hon också om alla de gånger hon har bemötts av människor som inte har tänkt sig för och sagt att hon och maken borde skaffa ett kärleksbarn eller har kommenterat hennes inlägg med bebisemojis. Hon berättade också om hur hon har känt när hon fått de kommentarerna, om hur ledsen hon har blivit, och hon uppmanade människor att ha omdöme och inte ta för givet att det är lätt för alla att bli gravida.

Sedan det inlägget, som togs emot med mycket kärlek och förståelse, har vi fått följa Carina Bergfeldt genom graviditeten och inför flytten och nu är det inte långt kvar tills de blir tre i den nya bostaden.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Gravida Carina Bergfeldt ger svar på tal om flygkritiken

Carina Bergs udda tips för att klara av amningen

Carina och Erik Berg har fått sin bebis – se första bilden här

Annons