Carina Berg om kampen för att bli gravid: ”Många tårar”

I december förra året gifte sig tv-profilen Carina Berg, 41, och fotbollsspelaren Erik Berg, 30, – och nu väntar paret barn ihop. Det var på Instagram som Carina Berg först delade med sig av nyheten genom att publicera en bild på sig själv och sin gravidmage, följt av texten:

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och lycklig att jag bara grinar.”

I podcasten Berg & Gynning – Hittar sig själva väljer Carina Berg nu att vidareutveckla historien och berättar mer om hur paret har fått kriga för att bli gravida. Hon säger att det tagit uppemot två år att ”få till den här ungen”, och förklarar att paret tvingats genomgå flera missfall.

”Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke”, säger hon.

Beskriver oroskänslorna som värst

I podcasten berättar Carina Berg att det absolut tuffaste har varit oroskänslorna över att inte kunna bli gravid. Hon beskriver hur den rädslan mer eller mindre tog över hela hennes tankeverksamhet och gjorde det svårt att koncentrera sig på någonting annat.

”Jag fick jättemycket fina och bra råd men jag hör ju dem inte ens för oron ligger som två vaxproppar i vägen. Oron är det som har varit absolut jobbigast i det här, inte missfallen.”

Carina Berg väljer också att hylla sin make och förklarar att han har varit ett otroligt bra stöd under den tuffa tiden.

”Jag vet inte vad min man är gjord av men han är något slags under av lugn, han har bara stått bredvid och klappat på mig och kramat mig i den här hormon-bergochdalbanan.”

Carina Berg har sedan tidigare en son tillsammans med Kristian Luuk. Det här blir Erik Bergs första barn.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Läs mer:

Nour El Refais svar på tal efter gravidpåhoppen: ”Håll käften”

Detta händer i kroppen under en graviditet – månad för månad

Därför ska du inte använda ett gammalt graviditetstest

Utvald läsning