HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Camilla Läckbergs svar på kritiken: "Är ett komplement"

03 dec, 2019 
Camilla Läckberg svar på kritik Hedda Care.
När Camilla Läckberg berättade om sitt nya vårdprojekt Hedda Care dröjde det inte länge innan kritiska röster höjdes. Nu svarar hon på kritiken, som till stor del gäller de höga priserna. "Jag måste börja någonstans", skriver hon i ett Instagram-inlägg.
Annons

Tidigare i veckan skrev vi om deckardrottningen Camilla Läckbergs senaste projekt, som kom lite som en blixt från klar himmel. Hon startar nämligen en egen vårdmottagning – för kvinnor, barn och äldre. I Dagens industri berättar hon att investmentbolaget som ägs av henne, Christina Saliba och Lina Hellqvist, har investerat ett sjusiffrigt belopp i mottagningen, som ska heta Hedda Care och ligga på Östermalm i Stockholm. Tanken är att mottagningen ska öppna redan i december.

Men det dröjde inte länge innan hon möttes av kritik i både sociala medier och tidningar. Inte minst är det vårdmottagningens priser som kritiserats, och därmed det påstådda fokuset på ”utsatta grupper”. Att träffa en läkare kostar till exempel från 1 000 till 2 500 kronor. Ett besök till barnläkaren kostar mellan 1 650 och 2 490 kronor.

Nu svarar stjärnan på kritiken i ett långt inlägg på sitt Instagram-konto.

Annons

”Jag har läst alla era kommentarer om Hedda Care. Vad ni tycker är (som alltid) viktigast av allt för mig. Jag har inte möjlighet att svara på er alla individuellt, men det här är en fråga som jag känner väldigt starkt för, och jag vill säga några saker: Vården är en enorm samhällsutmaning. Enorm. Det är inte min sak att göra politik av vården, det är politikernas ansvar. Precis som det är deras ansvar att se till att vi har en hållbar vård för alla. Mitt ansvar är att bidra med det jag kan.” skriver hon inledningsvis i inlägget.

”Inte en enda skattekrona”

Att priserna är så höga beror, enligt Läckberg, delvis på att mottagningen inte har avtal med landstinget och därför inte kan använda skattepengar för att betala vården. Hon skriver också att hon förstår att alla inte kommer kunna har råd att besöka Hedda Care därför.

”Jag önskar att alla kvinnor skulle få gå till Hedda Care, eller till en mottagning som Hedda Care. Tills vidare får vi vara ett komplement. Tills vidare är varje människa som kommer till Hedda Care en människa mindre i vårdkön, utan att det kostar en enda skattekrona.”

Annons

Camilla Läckberg skriver vidare att det kan bli skillnad på andra mottagningar i landet när de öppnas, och att det i Stockholm inte ens finns en klimakteriemottagning som vårdval, vilket finns i andra landsting.

”Jag är stolt över att vi erbjuder det, och en hel del annan vård för just kvinnor, barn och äldre, som är svårt eller omöjligt att få på något annat sätt,” skriver hon i inlägget.

Hon avslutar med att skriva att hon önskar att vi hade en rättvis vård som är tillgänglig för allt i hela Sverige.

”Vård ska inte vara en plånboksfråga, en klassfråga, eller en fråga om var i landet man bor. Mitt engagemang för kvinnors hälsa är genuint. Jag vill att kvinnor ska slippa slåss för sina barns vård, sina föräldrars vård, och sin egen vård.”

Hon hoppas kunna åstadkomma en förändring så att alla kan komma till Hedda Care: ”Men någonstans måste jag börja.”

Foto: Instagram, TT’

Läs mer:

Camilla Läckbergs tårar efter orden om pappan

Camilla Läckberg om viktspökena: ”Förbannad över makten kilona har”

Camilla Läckberg om livet bakom fasaden och yngre maken

Annons