SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Bröstcancer – så förändrade sjukdomen våra liv

09 sep, 2017 
AvMalin Perlheden
Var nionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer. Här har vi samlat intervjuer med några kvinnor som drabbats och överlevt sjukdomen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I samarbete med Älska Livet-lotten

Ungefär en kvinna får bröstcancer varje timme i Sverige. Bröstcancer utgör 30 procent av all cancer som drabbar kvinnor och var nionde kvinna drabbas av cancerformen, enligt statistik från BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.

I samarbete med BRO har Allers, Allas, Året Runt, Hemmets veckotidning, och MåBra lanserat Älska Livet-lotten där du som köpare automatiskt skänker en summa till BRO och Bröstcancerfonden. Pengarna går bland annat till forskning och stöd för de kvinnor som insjuknar i bröstcancer. Här under kan du läsa några av de drabbades berättelser.

Älska Livet-lotten är kontrollerad av Lotteriinspektionen och följer lagar och regler enligt Lotterilagen.

Köp din lott här!

Så förändrade bröstcancern våra liv

Hanna, 40, bytte liv efter bröstcancern: ”Gör sådant som gör mig glad”

Knölen i bröstet förändrade allt. Under året som gått har tvåbarnsmamman Hanna Björknäs tagit flera tuffa beslut: ”Cancern tvingade mig att omvärdera hela livet”.

Annons

Läs artikeln här

 

Anna, 41, fick bröstcancer under graviditeten: ”Tvungen att försöka överleva”

När Anna Christiernin Falk var gravid i vecka 18 rämnades hennes värld. Hon hade fått bröstcancer. I magen låg Elvira som skulle få gå igenom både cellgiftsbehandlingar och operationer innan hon skulle få se dagens ljus alldeles för tidigt. ”Det var ett helvetesår, säger Anna.

Läs artikeln här

 

Elin blev gravid mot alla odds – efter tuffa cancerbehandlingen

Läs artikeln här

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Låt en kvinna vinna – Köp lotten här

Köp din lott här!

Annons