"Biggest Loser" 2018: Så gick det sen för deltagarna

Snart är det dags för en ny säsong av viktminskningsprogrammet ”Biggest Loser” – som alltid kommer det att bli en riktigt stark och gripande säsong. Men hur har det egentligen gått för förra årets deltagare? Här är deltagarnas egna ord och bilder!

Viktor Knutsson

Vinnaren av ”Biggest Loser 2018” var Viktor Knutsson, som tävlade tillsammans med sin kompis Christoffer Jenderborn. Vid invägningen vägde Viktor 167,8 kilo och gick under programmets gång ner hela 78.1 kilo. Slutvikten blev med andra ord 89,7 kilo. Hans mål var att kunna spela lagsport igen vilket han nu efter programmet har börjat med. Självförtroende har blivit mycket bättre och han är inte lika självkritisk som innan.

https://www.instagram.com/p/BnLLgUrApCN/

Christoffer Jenderborn och Sara Andersson

Christoffer led av och ångest och depression under programmet och valde till slut att lämna programmet. Efter detta kämpade han på hemma istället och vid hemmafinalen hade han gått ner hela 30 kilo. Efter programmet berättar Christoffer att det har gått upp och ner men att han mår bra.

– Idag väger jag runt 110 kilo, försöker att äta hälsosamt och träna. Jag har blivit en mer aktiv och närvarande pappa till mina två barn, berättar han.

Under programmet växte det fram kärlek mellan honom och den andra deltagaren Sara Andersson. Hon gick inte hela vägen till final men det blev en viktminskning på totalt 33,5 kilo. På Instagram beskriver hon dock att det har varit svårt att behålla vikten då mycket runt omkring har påverkat henne.

Idag bor Christoffer och Sara tillsammans i Linköping och de har även förlovat sig. Stort Grattis!

Pernilla Skoglund

Pernilla Skoglund åkte hem precis innan finalen men vann hemmapriset och gick totalt ner hela 43,3 kilo. Hon berättar att självförtroendet är tillbaka och att programmet har gjort att hon nu ser positivt på framtiden. Idag lever hon ett aktivt liv som vi kan följa på Instagram.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Johanna Pettersson

Johanna Pettersson gick ner 47,3 kilo. Idag mår hon bra och lever ett hälsosamt liv. Hon berättar att det är en väldigt härlig känsla att känna sig lättare.

I ett annat inlägg på Instagram skriver hon:

”För ca 2 år sen så vågade jag inte gå i den här trappan för jag va rädd att folk skulle kolla konstigt på en när man flåsade för att man va stor! Men nu är jag här och kör! Skiter i va folk tycker och är sjuk stolt över mig själv att jag vågar utmana mig själv mer!”

Matilda Nilsson

Johanna Pettersson tävlade tillsammans med Matilda Nilsson. Hon stannade dock endast en vecka innan hon valde att lämna programmet. Saknaden efter sin son och familj blev för stor. Hon berättade att hon ville gå ner i vikt men inte till vilket pris som helst. Efter programmet mår hon bra mentalt men det hade inte skett någon viktminskning.

Joakim Hagstedt

Joakim Hagstedt vägde 167,4 kilo när han steg in i programmet och kände att självförtroendet hade försvunnit. Under hemmafinalen blev det en total viktminskning på 45 kilo. Han drömde om att bilda familj och har idag både gift sig och fått en dotter som heter Isabelle. Grattis Joakim!

Michael Willysson

När Michael Willysson skulle vägas för första gången stod vågen på 238,1 kilo vilket är det tyngsta någon ”Biggest Loser”-deltagare har vägt i den svenska versionen av programmet. Han gick ner hela 59,3 kilo och slutade med en vikt på 178,8 kilo. I slutet av programmet sa han att det är nu resan börjar och på Instagram kan vi se hur han tränar och lever ett mer hälsosamt liv. Det är olika former av träning, allt från kondition i form av simning och promenader till styrketräning. Bra jobbat Michael!

Bayan Ayyad

Michael Willyson tävlade tillsammans med Bayan Ayyad som vid invägningen vägde 133,3 kilo. Det var efter cykeltävlingen som Bayan var tvungen att lämna men hon kände att hon var redo för hemmaplan. Totalt gick hon ner 44,8 kilo.

Hon berättar att programmet gjorde att hon utvecklades både hälsomässigt och utseendemässigt. Idag tycker hon det är roligt att prova kläder igen.

Bartosz Komenda

Bartosz Komenda vägde 166,7 kilo vid invägningen av denna säsong . Första gången han var med i ”Biggest Loser” var 2013 och då vann han hemmapriset. Efter en olycka bröt han fyra revben och blev sängliggande vilket gjorde att övervikten kom tillbaka. Hans resa i programmet tog slut då han bröt mot programmets regler och blev diskvalificerad.

Idag mår han bra och har lovat sig själv att aldrig gå upp så mycket i vikt igen. Han håller ungefär samma vikt som när han lämnade slottet och hoppas på att gå ner ytterligare några kilon till sommaren. Skillnaden idag menar han är att han tar all förändring i ett långsammare tempo. Han berättar att den största förändringen är att han har förstått att man måste vara med mentalt när det sker en viktminskning.

Så mår Bartosz Komenda efter Biggest Loser.

Bartosz Komenda efter Biggest Loser. Foto: Privat

– Det är ingen dans på rosor och man måste tänka på det ofta och påminna sig själv att det inte är värt att ha en njutning i några minuter för att det är gott och sedan kämpa bort det i flera timmar, säger han till MåBra.

Istället för att äta socker och fel sorts fett har Bartosz idag hittat andra sätt att må bra. Idag promenerar han mycket i naturen med sina vänner och barn, spelar badminton eller bowling.

Ibrahim Rather

Ibrahim Rather tävlade tillsammans med sin mamma Paulina Rather. Tillsammans stod de i finalen med Viktor Knutsson och för Ibrahim blev det en viktminskning på totalt 57 kilo. Innan programmet mådde han psykiskt dåligt och gick igenom en depression. Han berättar att denna resa har gjort honom mycket gladare och att han idag mår bättre fysiskt. Nu väger han cirka 96 kilo men känner dock inte behovet av att titta så mycket på vågen utan fokuserar istället på sitt välmående. Han tränar bland annat kampsport och tycker det är roligt.

Just nu är han ute och reser och berättar att han mår bättre än någonsin, både fysiskt och mentalt. Härligt!

Paulina Rather

Paulina Rather gick ner 32 kilo under programmet och lever idag ett hälsosamt liv. Hon menar på att trots att hon inte vann pengarna, vann hon istället tillbaka hälsan. Nu fokuserar hon på att uppehålla rätt livsbalans.

Foto: TV4

Läs mer:

Biggest Loser: Så har det gått för förra säsongens deltagare

Så mycket måste ”Biggest Loser”-deltagarna träna för att hålla vikten

Biggest loser-tränaren varnar tittarna -berättar sanningen om viktrasen

Utvald läsning