SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Bianca Ingrosso drabbad av återfall: "Bulimin kom tillbaka"

01 okt, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Bianca Ingrosso, som lider av bulimi, har drabbats av svåra återfall. I en ny vlogg på Youtube berättar hon nu om sin tuffa sommar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Influencern och tv-profilen Bianca Ingrosso har vid flera tillfällen pratat om sin kamp mot ätstörningar. 24-åringen insjuknade i bulimi som liten och har under sin uppväxt varit mycket dålig i perioder.

Under sitt Sommar i P1 förra året öppnade Bianca upp sig om hur bulimin påverkat hela hennes liv, ett program som blev ett av fjolårets mest lyssnade sommarprat:

– Hade jag fått prata med mitt 16-åriga jag hade jag förklarat att den här hemska sjukdomen äter upp dig inifrån och ut. Bulimi är just det, en fruktansvärd och allvarlig sjukdom som många fler än man tror har, sa hon bland annat i programmet.

Sätt att hantera ångest

Nu berättar Wahlgrens värld-stjärnan att hon drabbats av svåra återfall under sommaren:

– Min bulimi kom tillbaka ganska dramatiskt i somras, vilket är konstigt då det här är en av de första somrarna som jag varit som mest bekväm i min kropp. Min bulimi har verkligen inte alltid att göra med ångest över mitt yttre, det har just att göra med hur jag hanterar min ångest, säger hon i vloggen Bulimi och onani – 10 SAKER NI INTE VISSTE OM MIG. 

Annons

Enligt Bianca har kräkningarna blivit ett sätt att handskas med ångest överlag och att det inte behöver handla om mat överhuvud taget:

– Nu har den vanan blivit så stark att jag även spyr när jag har ångest över något annat.

Tv-profilen förklarar att hon mår betydligt bättre, men att hon nu vill lägga kraft på att tillfriskna från såväl bulimin som sin psykiska ohälsa:

– Det har varit mycket upp och ner i min hjärna den här sommaren. Den här hösten ska verkligen bli hösten då jag tar tag i min bulimi. Jag är inte bara ett ansikte utåt för det här eller en förebild, jag är också drabbad. Jag får också återfall. Jag måste ta itu med den här ångesten nu, och kanske inte lägga fokus på mat och träning, eller hur jag ser ut.

Se Bianca Ingrossos vlogg Bulimi och onani – 10 SAKER NI INTE VISSTE OM MIG: 

Vill du prata med någon om ätstörningar eller behöver du stöd? Hit kan du vända dig:

Läs mer:

Bianca Ingrosso om kvinnlig onani: ”Varför ska det vara tabu?”

Peg Parneviks kamp mot ätstörningen: ”Vissa dagar är det tufft”

Foto: Robin Lorentz-Allard//TT

 

Annons