FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Babylycka i kungahuset! Meghan Markle och prins Harry väntar barn

15 okt, 2018 
Meghan Markle och prins Harry ska bli föräldrar.
Fem månader efter sitt bröllop går prins Harry och Meghan Markle ut med den glädjande nyheten att de väntar sitt första barn.
Annons

Efter prinsessan Eugenies bröllop i fredags började det spekuleras att den nyblivna hertiginnan Meghan Markle var gravid, eftersom hon bar en vid kavaj som dolde magen – och som hon behöll på även inne i kyrkan. Och bara några dagar senare kommer nu glädjebeskedet från det brittiska hovet: Meghan och prins Harry väntar sitt första barn!

Babyn beräknas födas våren 2019

“Hertigparet av Sussex är väldigt glada över att meddela att hertiginnan väntar en baby beräknad till våren 2019”, skriver Kensington Palace på Twitter.

I en separat tweet berättar hovet om beslutet att gå ut med beskedet.

”De kungliga högheterna har uppskattat allt stöd de fått från människor runtom i världen sedan sitt bröllop i maj och är överlyckliga över att kunna dela med sig av denna lyckliga nyhet till allmänheten”, skriver Kensington Palace.

Meghan Markle och prins Harry får barn i vår
Till våren får det brittiska kungahuset en ny prins eller prinsessa.

På turné i Australien

Strax efter prinsessan Eugenies bröllop i fredags väntade en långflygning för hertigparet, som tidigt i morse anlände till Sydney och fick poliseskort från flygplatsen. De närmaste 16 dagarna väntar officiella besök i Australien, Fiji, Tonga och Nya Zeeland. Harry och Meghan kommer under sin långresa att fokusera på ungdoms- och miljöfrågor, meddelar brittiska hovet.

Meghan Markle och prins Harry i Sydney.
Meghan Markle och prins Harry anländer till Sydney samtidigt som gravidnyheten kablas ut över världen.

Med tanke på den intensiva jobbresan tycks Meghan Markle må betydligt bättre under sin graviditet jämfört med svägerskan Kate Middleton – som under sina samtliga tre graviditeter led att hyperemesis gravidarum, ett extremt gravidillamående som tvingade henne att vårdas på sjukhus och ställa in en rad officiella åtaganden.

Annons

Hovet har inte berättat vilken månad baby beräknas födas, men med största sannolikhet har Meghan åtminstone passerat den 12:e graviditetsveckan.

Paret gifte sig 19 maj 2018

Fem månader har snart gått sedan Meghan och Harry gifte sig i ett överdådigt bröllop i St George’s Chapel den 19 maj i år – där Meghan bar inte en utan två magiska brudklänningar. Bröllopet hade omkring 600 gäster och de officiella bröllopsporträtten togs av den kända modefotografen Alexi Lubomirski. Och nu verkar alltså paret få fira sin första bröllopsdag tillsammans med en liten baby i familjen.

Läs även: Gästerna på Harry och Meghans bröllop – se bilderna här!

Paret förlovade sig i november 2017 och redan då pratade Meghan och Harry om sin önskan att bli föräldrar. ”Vi tar en sak i taget, men förhoppningsvis kommer vi att bilda familj inom en snar framtid”, sa prins Harry i parets förlovningsvideo.

Strax efter förlovningen la Meghan Markle ut sin lägenhet i Toronto till försäljning och numera bor paret alltså i Kensington Palace i London.

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs mer:

Efter Kate Middletons bebisbild – här är mammornas bilder

Annons